Ciroza hepatica

Trimisa la data: 2010-04-09
Materia: Medicina
Pagini: 46
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefania_A
Lucrare de licenta despre Ciroza hepatica
Aparitia sindromului de hipertensiune portala depinde de amploarea anastomozelor porto-cave preexistente si de timpul pe care acestea il au la dispozitie pentru dilatarea lor. . .Hipertensiunea portala este de asemenea amortizata prin dilatarea sinusoidelor splinei, care creste in volum si devine un depozit al sangelui portal. Ia nastere astfel splenomegalia congestiva din primele faze ale cirozei portale.
De la un moment dat al evolutiei cirozei hepatice, mecanismele de compensare ale hipertensiunii portale sunt depasite si presiunea in sistemul port creste pana la valori de 40-50mmHg (normal 5-6mmHg).

Acest moment variaza de la un bolnav la altul, dupa capacitatea functionala si numarul anastomozelor porto-cave de care dispune. Dilatarea anastomozelor este maxima si se evidentiaza prin circulatia subcutanata abdominala, prin distensia pachetelor varicoase hemoroidale si esofagiene.Staza si dilatarea retelei capilare subperitoneale atinge de asemenea valori crescute, de la care transudarea plasmei devine posibila si apare ascita (proces de acumulare a serozitatii transudate in cavitatea peritoneului).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Ciroza hepatica

Lucrare de licenta despre Ciroza hepatica
Cuprins
Capitolul I. Notiuni de antomie si fiziologie a ficatului.....................4

Capitolul II. Fiziologia ficatului..............................6

Capitolul III. Ciroza hepatica Laennec.....................8

Capitolul IV. Clasificarea cirozelor............................13

Capitolul V. Histogeneza si anatomia patologica generala a cirozelor............13

Capitolul VI. Fiziopatologia cirozelor...............................14

Capitolul VII. Forme clinice - simptomatologie - debut................... 16

Capitolul VIII. Examenul obiectiv al ficatului....................19

Capitolul IX. Diagnosticul cirozelor.....................25

Capitolul X. Evolutia cirozelor...........................26

Capitolul XI. Tratamentul cirozelor.........................30

Capitolul XII. Rolul asistentei medicale in ingrijirea unui bolnav cu ciroza hepatica..........................35

Capitolul XIII. Cazul I.....................................35

Bibliografie................................45

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Ciroza hepatica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.