Clauzele ce exclud sau inlatura starea de recidiva

Trimisa la data: 2010-06-25
Materia: Drept
Pagini: 93
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_H
Lucrare de licenta despre Clauzele ce exclud sau inlatura starea de recidiva
Intr-o prima interpretare s-ar putea sustine ca subzista primul termen al recidivei in acest caz, deoarece, chiar daca s-a ajuns la pedeapsa inchisorii mai mare de 6 luni, ca urmare a aplicarii unui spor, pedeapsa finala aplicata reflecta, pe de o parte, atat gravitatea fiecarei infractiuni in parte cat si gravitatea ansamblului infractional format din infractiunile concurente.Deci la aparitia unui act de gratiere, termen prim al recidivei postexecutorii subzista, deoarece actul de gratiere are aceleasi efecte, atat asupra pedepselor aplicate pentru fiecare infractiune in parte, cat si asupra sporului.

Intr-o alta interpretare consacrata si de practica judiciara, primul termen al recidivei postexecutorie nu subzista atunci cand la pedeapsa inchisorii mai mare de 6 luni s-a ajuns prin aplicarea unui spor, daca pedepsele stabilite pentru fiecare infractiune in parte au fost inlaturate.Asa fiind, in cazul interventiei unui act de gratiere, acesta trebuie aplicat nu la pedeapsa rezultanta, ci la fiecare pedeapsa aplicata pentru fiecare infractiune in parte.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Clauzele ce exclud sau inlatura starea de recidiva

Cuprins


Partea I Recidiva sub aspect juridic.............3
Capitolul I Consideratii generale................3

Capitolul II Starea de recidiva............12

Capitolul III Modalitati ale recidivei..........25

Capitolul IV Cauzele ce exclud sau inlatura starea de recidiva........51

Capitolul V Tratamentul penal al recidivei............65

Capitolul VI Unele aspecte speciale............80

Partea II Recidiva si recidivismul din perspectiva criminologica

Capitolul I Notiuni generale privind recidivismul ca fenomen in sfera infractionalitatii..............87

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Clauzele ce exclud sau inlatura starea de recidiva". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.