Colectarea si repartizarea impozitelor directe

Trimisa la data: 2009-01-31
Materia: Finante-Banci
Pagini: 53
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nina_B
Lucrare de licenta despre Colectarea si repartizarea impozitelor directe
In practica fiscala se intalnesc doua sisteme de asezare a impozitelor pe veniturile persoanelor fizice: unul consta in impunerea separata a veniturilor provenind din fiecare sursa, iar altul in impunerea globala a veniturilor, indiferent de sursa din care provin. Sistemul impunerii separate poate fi intalnit fie sub forma unui impozit unic pe venit, care permite totusi o impunere diferentiata pentru fiecare categorie de
venit, in functie de natura acestuia, fie prin instituirea mai multor impozite care vizeaza fiecare in parte venitul obtinut dintr-o anumita sursa.

Sistemul impunerii globale presupune cumularea tuturor veniturilor realizate deo persoana fizica, indiferent de sursa de provenienta, si supunerea venitului cumulat unui singur impozit. Impunerea globala a veniturilor realizate de persoanele fizice este cea mai frecvent intalnita, ea practicandu-se in tari ca SUA, Germania, Franta, Belgia, Italia, Ungaria, Marea Britanie, etc. Din compararea celor doua sisteme de impunere, rezulta ca impunerea separata permite tratarea diferentiata a veniturilor, in ceea ce priveste modul de asezare si nivelul cotelor de impozit, deoarece, practic, acestea din urma difera in functie de sursa de provenienta a veniturilor (din salarii, din afaceri, din profesii libere, etc.).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Colectarea si repartizarea impozitelor directe

Cuprins

Capitolul I. Rolul impozitelor in asigurarea resurselor financiare publice...............................................3
1.1 Continutul si alocarea resurselor financiare publice..............................................3
1.2 Impozitul ca sursa de venituri................................7

Capitolul II. Impozitele directe in cadrul sistemului fiscal din Romania...........................................13
2.1 Caracterizarea generala a impozitelor directe.......................13
2.2 Impozitul pe venit............................................15
2.2.1 Sfera de cuprindere a impozitului.............................15
2.2.2 Categorii de venituri suspuse impozitului pe venit...............19
2.3 Impozitul pe profit........................................27
2.4 Impozitul pe avere.........................................34

Capitolul III. Modul de determianrea a principalelor impozite directe in cadrul Societatii " INVEST BUILDING "SRL..............................37
3.1 Prezentarea generala a societatii...............................37
3.2 Modul de calcul a pricipaleleor impozite directe in cadrul societatii..........................................39

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Colectarea si repartizarea impozitelor directe". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.