Combaterea internationala a traficului de stupefiante

Trimisa la data: 2009-12-17
Materia: Drept
Pagini: 97
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: marylin07
Lucrare de licenta despre Combaterea internationala a traficului de stupefiante
Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au cunoscut actiunea farmaceutica toxica si curativa a anumitor plante care contin stupefiante pe care le-au folosit in scop terapeutic sau in activitatea mistico-religioasa.

Odata cu dezvoltarea societatii si inflorirea stiintei se amplifica chimia alcaloizilor iar ca urmare se obtin unele substante cu efecte mult mai puternice decât plantele din care provin,fapt care a impulsionat si traficul de stupefiante. Intuind posibilitatea de câstig fara munca si exploatând slabiciunile fiintei umane anumiti indivizi s-au lansat in una din cele mai nocive afaceri, cea cu stupefiante contribuind in acest fel la dezvoltarea traficului ilicit de droguri.

Actualmente productia si traficul ilicit de stupefiante, precum si consumul lor abuziv pune probleme deosebite in ceea ce priveste cresterea criminalitatii in numeroase tari de pe toate continentele si determina statele sa-si uneasca eforturile pentru a realiza o completa conlucrare intre diferitele sisteme administrative din intreaga lume pentru prevenirea toxicomaniei si reprimarea traficului ilicit de stupefiante.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Combaterea internationala a traficului de stupefiante

Lucrare de licenta despre Combaterea internationala a traficului de stupefiante
Cuprins

Introducere...........................................1

Capitolul I Consideratii introductive privind cadrul legal general instituit pentru combaterea traficului si consumului ilicit de droguri...................3
1.1.Notiunea si clasificarea stupefiantelor...........3
1.2.Referinte istorice privind drogurile si lupta impotriva traficului si consumului ilicit de droguri.......................4
1.3. Aspecte criminologice............................21
1.4. Reglementari internationale......................24

Capitolul II Analiza si caracterizarea infractiunilor a uzului de stupefiante......................27
2.1. Operatiuni ilicite privind drogurile conform Legii Nr:332 XIV din 6.05.1999........................27
2.2. Prescrierea, eliberarea si administrarea unor droguri de mare risc............................34
2.3. Tratarea unor infractiuni cuprinse in Legea 143/2000 adoptata in România.........................40
2.4. Introducerea sau scoaterea din tara si importul sau exportul de droguri.........................45

Capitolul III Alte dispozitii..........................49
3.1. Unele circumstante agravante speciale prevazute de art. nr. 14 din Legea nr.143/2000 adoptata in România .............49
3.2. Cauze speciale de nepedepsire.Aspecte procedurale specifice..................53
3.3. Masuri impotriva consumului ilicit de droguri...................60

Concluzii..............................72

Bibliografie...........................74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Combaterea internationala a traficului de stupefiante". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.