Comertul exterior al Romaniei - O abordare cibernetica

Trimisa la data: 2010-03-15 Materia: Comert Pagini: 45 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Andrei_M
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Comertul exterior al Romaniei. O abordare cibernetica
Declinul volumului schimburilor comerciale ale Romaniei a fost dublat de o inrautatire a structurii pe grupe de marfuri a acestuia. Importul a evoluat in sensul reducerii ponderii bunurilor de investitii si cresterii ponderii bunurilor de consum. Acest fapt a contribuit la declinul economic, scaderea productiei, in special prin invechirea capitalului. Exportul a cunoscut de asemenea o evolutie nefavorabila data de cresterea ponderii produselor brute (materii prime, semifabricate, lemn si produse din lemn etc), cu continut scazut de utilizare a fortei de munca si tehnologiei avansate.

Deceniul trecut Romania exporta in primul rand bunuri industriale, masini si utilaje, autovehicule, produse finite ale industriei chimice si petrochimice etc. Dupa 1990 principalele ramuri exportatoare au fost cele ce au utilizat forta de munca specializata si competenta dar nu cu un grad ridicat de instruire. Ponderea cea mai insemnata la export o au produsele manufacturate, ce au inglobat in costul total o prea mica parte corespunzatoare remunerarii factorilor (munca si capital).
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Comertul exterior al Romaniei - O abordare cibernetica

Cuprins

I Evolutia comertului exterior al Romaniei in perioada 1990-1998.......3
I.1 Modificari in nivelul comertului exterior............3
I.2 Modificari in structura teritoriala a comertului extern...........6
I.3 Modificari in structura pe grupe de marfuri a schimburilor comerciale..........12

II Estimarea evolutiei tranzactilor comerciale ale Romaniei..........15

III Consideratii generale privind evolutia comertului exterior al Romaniei.............20

IV Studiu productie - export bazat pe modelul Heckscher - Ohlin.........22
A. Descrierea modelului............22
B. Elemente teoretice de baza ale modelului..............23
C. Aplicatie pentru comertul extern al Romaniei..........30

V Concluzii.............38

Anexe............41

Bibliografie..............44
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Comertul exterior al Romaniei - O abordare cibernetica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.