Comertul exterior in cazul Romaniei si Poloniei

Trimisa la data: 2010-06-24
Materia: Comert
Pagini: 46
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Larisa_C
Lucrare de licenta despre Comertul exterior in cazul Romaniei si Poloniei
Cu cat coeficientul este mai aproape de valorea minima (0) ,cu atat este mai apropiata(mai uniforma)ponderea diferitelor grupe de marfuri ce alcatuiesc exportul sau importul tarii,neevidentiindu-se o concentrare pe marfa.Dimpotriva,un coeficient apropiat de valoarea maxima a intervalului de definitie (1) exprima o concentrare ridicata pe cateva grupe de marfuri.Caracterizarea relatiilor economice ale Romaniei cu Polonia
Relatiile diplomatice ale Romaniei cu Polonia dateaza inca din 9 februarie 1919 cand au fost stabilite la nivel de reprezentanta provizorie.

Trei luni mai tarziu aceste legaturi au fost ridicate la nivel de legatie.Abia dupa 19 ani aceste legaturi diplomatice au fost ridicate la rang de ambasada.Datorita celui de al Doilea Razboi Mondial relatiile au fost suspendate la 28 octombrie 1940 si reluate in 1945.Primul tratat incheiat intre cele doua tari dateaza din 1921 acesta cuprinzand si clauze militare.Acestui tratat ia urmat unul de prietenie si asistenta mutuala care s-a incheiat la 26 ianuarie 1949 si reinnoit la 12 noiembrie 1970.Dinamica schimburilor comerciale intre anii 1999 si 2005 este reprezentata in tabelul urmator exprimate in milioane de USD:

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Comertul exterior in cazul Romaniei si Poloniei

Lucrare de licenta despre Comertul exterior in cazul Romaniei si Poloniei
Cuprins

Capitolul I. Comertul exterior baza a relatiilor externe a unei tari..................................................3
Aspecte teoretice ale comertului exterior.......................3
Indicatorii comertului exterior.....................................10
Caracterizarea relatiilor economice ale Romaniei cu Polonia....................................12

Capitolul II. Evolutii recente in comertul exterior al Romaniei si Poloniei..................................................16
2.1 Analiza statistica a comertului exterior in Romania si Polonia.........................................16
2.2 Analiza comparativa.....................................32
2.3 Evolutii recente ale relatiilor economice internationale ale Romaniei si Poloniei.........................................42

Bibliografie........................................46

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Comertul exterior in cazul Romaniei si Poloniei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.