Comertul exterior in politica comerciala din perioada de tranzitie

Trimisa la data: 2009-08-21
Materia: Comert
Pagini: 27
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mirela_Z
Lucrare de licenta despre Comertul exterior in politica comerciala din perioada de tranzitie
Primii ani ai postcomuniosmului au fost tulburati de dificultati economice severe, inclusive de o scadere masiva a productiei (vezi Tabelul 1), o incoerenta sistematica a politicilor, un 'interregn institutional'.interregnul institutional se refera la disparitia majoritaii structurilor institutiilor vechi, fara o construire rapida a unor institutii ale economiei de piata (acest hiat justifica implozia veniturilor publice (vezi Tabelul 2). Acestea au contribuit, evident, la sporirea incertitudinii, ambiguitatii si volatilitatii din mediul economic intern. In aceasta etapa structurile mostenite sunt sparte, implicand o crestere considerabila a volumului functiilor din system si consumarea unor energii (resurse) importante pentru a realiza transformarea.

In ciuda drumului intortocheat, s-a produs un anumit grad de schimbare instituionala in acei ani; prin procese spontane, ca de exemplu privatizarea funciara in masa si aparitaia unui sector privat (care a precedat Legea 54/1990 reglementand crearea societatilor private) , precum si prin 'masuri de sus' initiate de Guvern. Pentru acestea din urma se numara initierea sistemului bancar pe doua niveluri (in 1990), vanzarea intreprinderilor de stat (Legea 15/1990) si Legea 58/1991 a privatiazarii, prin care se dorea impartirea a 30 la suta din capitalul societatilor cetatenilor romani . Soarta legii privatizarii este simptomatica pentru ezitarile si inconsistentelor politicilor de reforma din aceea perioada; legea 58/1991 a produs confuzii relativ le structura unei administrari mai bune a activelor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Comertul exterior in politica comerciala din perioada de tranzitie

Cuprins

Introducere..........................................3

Capitolul I. Situatia generala a economiei Romaniei de dupa 1990....................................5
1.1 Evolutia situatiei economice.........................5
1.2 Evolutia principalilor indicatori macroeconomici..........................................19

Capitolul II. Politica comerciala...................................19
2.1 Promovare si stimulare export..............................20
2.2 Protectia economiei si a concurentei..............................22

Bibliografie...................................................22

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Comertul exterior in politica comerciala din perioada de tranzitie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.