Comertul international sub forma acreditivului

Trimisa la data: 2009-08-04
Materia: Comert
Pagini: 92
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Iustina_G
Lucrare de licenta despre Comertul international sub forma acreditivului
Formularul C.D.A. este un document cu regim special , avand mentionate in antet seria si numarul format din 7 caractere si se distribuie utilizatorilor in seturi de 4 exemplare identice , numerotate de la 1 la 4.Pentru acreditivele cu plata la vedere , inclusiv in situatia majorarii sumei, Regulamentul prevede ca exemplarele nr.2 si nr.3 ale formularului C.D.A. se transmit sucursalei Bancii Nationale a Romaniei in maximum 5 zile lucratoare de la data efectuarii platii.Pentru acreditivele cu plata la termen, exemplarul nr.3 se va transmite la sucursala Bancii Nationale a Romaniei in maximum 5 zile lucratoare de la data prezentarii documentelor la plata.

Regulamentul prevede ca documentele obligatorii prezentate la plata sau pentru justificare vor fi cele precizate in " Normele privind efectuarea platilor externe pentru importurile de marfuri , executarea de lucrari si prestarile de servicii ".Punctul 4 al respectivului Regulament stabileste ca cele 4 exemplare ale formularului C.D.A., completate de ordonator conform instructiunilor din anexa nr.1 la prezentele norme, sunt depuse la ghiseul unitatii bancare unde se dispune plata.Aceasta din urma, pe baza documentelor prezentate de ordonator , verifica modul de completare si corectitudinea informatiilor inscrise pe formular si va accepta C.D.A. prin semnare si stampilare, in functie de tipul platii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Comertul international sub forma acreditivului

Lucrare de licenta despre Comertul international sub forma acreditivului
Cuprins

Capitolul I. Cadrul legislativ care reglementeaza relatiile de plati internationale...................................3

Capitolul II. Aspecte introductive privind acreditivul.......................................9

Capitolul III.Participantii La Derularea Acreditivului Si Sistemul Swift.......................................20

Capitolul IV. Mecanismul Derularii Acreditivului.....................28

Capitolul V. Fazele Acreditivului...............................35

Capitolul VI. Bancile si acreditivul documentar.......................79

Capitolul VII.Costul creditului documentar........................84

Capitolul VIII. Studiu de caz...............................88

Capitolul IX. Concluzii........................................89

Bibliografie..................................................91

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Comertul international sub forma acreditivului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.