Comparatie lider asteptat lider ales

Trimisa la data: 2009-05-18
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 53
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Sorina_T
Lucrare de licenta despre Comparatie lider asteptat lider ales
Statul este principalul instrument al puterii politice. Dar, firesc, oamenii sunt cei care care au creat acest instrument si il folosesc in detinerea si exercitarea actiunii politice. Dincolo de abstractul acestor concepte si de fenomenul de personalizare a puterii, fenomen care va fi tratat pe larg in capitolul II al lucrarii, in actiunea de exercitare a puterii in societate, individul sau grupul devin agenti politici.
Actiunea politica presupune ca agentii sai, cei care o infaptuiesc, sa aiba o cultura politica si sa inteleaga directiile de evolutie ale societatii a carei conducere si-o asuma.

Conform unei clasificari propuse de profesorul Virgil Magureanu , agentii politici pot fi colectivi (partide politice, grupuri de presiune, grupuri sociale, elitice politice, mase populare) sau individuali (lideri, personalitati, militanti, aderenti). De asemenea, exista mai multe tipuri de actiuni politice, in functie de scopurile si mijloacele utilizate: revolutionare (schimbarea puterii prin metode violente, radicale), reformiste (introducerea treptata a schimbarilor), conservatoare (mentinerea statu-quo-ului prin sustinerea conformismului fata de un sistem de norme si institutii impuse de traditie; neacceptarea schimbarii) si reactionare ( propune solutii care urmaresc restaurarea unor situatii depasite istoric; apeleaza, deseori, la mijloace violente pentru a-si sustine cauza).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Comparatie lider asteptat lider ales

Lucrare de licenta despre Comparatie lider asteptat lider ales
Cuprins

Introducere: Liderul asteptat si liderul ales..............3

Capitolul I. Elitele puterii.......................5
1. Puterea. Puterea politica............................6
2. Elitele politice........................8

Capitolul II. Liderul politic......................10
1. Personalizarea puterii................................11
2. Liderul politic si motivatiile sale.....................14
3. Tipologii de lideri.......................19

Capitolul III. Imaginea liderilor politici.....................29
1. Imagine publica. Imagine politica...........................29
2. O putere legitima. Un lider politic........................33

Capitolul IV. Liderii si miturile politice....................35

Capitolul V. Nesfirsita cautare a liderului asteptat
In liderul ales - Concluzii.................................47

Bibliografie.............................51

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Comparatie lider asteptat lider ales". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.