Competitia pentru piete intre marile forte economice

Trimisa la data: 2010-04-19
Materia: Economie
Pagini: 53
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Oana_B
Lucrare de licenta despre Competitia pentru piete intre marile forie economice
Omenirea are de parcurs un drum lung pana la acel perfect "joc" mondial in care toti participantii vor fi castigatori. Tocmai de aceea o chestiune care merita a fi analizata pentru a clarifica ambiguitatile, este definirea rolului statului in economia de piata si a raporturilor sale cu firmele private nationale.

Dinamica raporturilor dintre statul national si firme, a cunoscut o evolutie istorica, impregnata de cultura locala, influentata de grupari de interese, ideologii si evenimente externe, ceea ce face ca astazi sa fim martorii nu al unui capitalism unic planetar, ci a unei serii intregi de variatiuni pe aceeasi tema distribuite pe tot mapamondul. Convergenta traditionala dintre interesele de stat si private in cazul Japoniei sau al Coreei de Sud, au o dimensiune istorica, vizibila la diverse nivele pana astazi. Si totusi asa zisa lipsa de identitate a marilor firme occidentale este contrazisa de realitate; multi-nationalismul lor nu le-a desprins total de matca nationala, in ciuda aparentelor.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Competitia pentru piete intre marile forte economice

Cuprins


Capitolul 1. Competitia pentru piete. Situatia actuala........3
1.1 Efectele competitiei ........6
1.2 Inamicii economici........8
1.3 Ascensiunea Asiei si dilemele Occidentului........9
1.4 Spionajul economic........12

Capitolul II. Competitia. Notiuni teoretice.........15
2.1 Ce este concurenta...........15
2.2 Tipuri de concurenta existente intre producatori........16
2.3 Prezentarea principalilor competitori..........26

Capitolul III. Studiu de caz. Boeing Vs. Airbus.......28
3.1 Formarea pietei..........28
3.2 Scurt istoric al principalilor competitori.........31
3.3 Noile provocari..........38
3.4 Colaborari internationale........38
3.5 Ajutoarele de la stat.........39
3.6 Boeing 787 Dreamliner vs. Airbus A350 si A380......41
3.7 Romanii au mizat cand pe europeni, cand pe americani......43
3.8 Razboiul cifrelor...........43
3.9 Tendintele pietei.........46

Concluzii...........47

Anexe...........48

Bibliografie.............52

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Competitia pentru piete intre marile forte economice ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.