Complexitatea evidentei contabile specifice leasingului financiar

Trimisa la data: 2010-11-03
Materia: Contabilitate
Pagini: 68
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Laurentiu_C
Lucrare de licenta despre Complexitatea evidentei contabile specifice leasingului financiar
In Romania prin O.G. nr.51/1997 privind operatiunile de leasing si societatile de leasing (M.Of. nr.224/30.08.1997), aprobata si modificata prin Legea nr.90/1998 si prin Legea nr.99/1999 (M.Of. nr.236/27.05.1999) si prin O.M.F. nr.686/25.o6.1999 pentru aprobarea Normelor privind inregistrarea in contabilitate a operatiilor de leasing publicat in M.Of. nr.333/14.07.1999 s-au adus imbunatatiri majore legislatiei privind leasingul si contabilitatii acestuia.Principiul prevalentei economicului asupra juridicului sau principiul prioritatii fondului asupra formei este cel mai bine reprezentat in Romania prin legislatia adoptata privind leasingul.

Cu toate aceste imbunatatiri aduse legislatiei leasingului in tara noastra exista inca multiple discrdante cu normele internationale.1
Bunurile care fac obiectul leasingului, ies din patrimoniul locatorului (societatii de leasing) si intra in patrimoniul locatarului (utilizatorului) desi proprietatea asupra lor apartine, pana la expirarea contractului de leasing locatorului. Pe aceasta perioada locatorul le va evidentia in afara bilantului, in contul de ordine si evidenta 803 "Alte valori in afara bilantului", analitic "Bunuri predate in leasing financiar"Leasingul financiar se poate derula atat intre rezidenti, cat si inte un rezident si un nerezident.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Complexitatea evidentei contabile specifice leasingului financiar

Lucrare de licenta despre Complexitatea evidentei contabile specifice leasingului financiar
Cuprins

Capitolul I. Particularitati de definire si clasificare ale leasingului.......................................3

Capitolul II. Aspecte privind realizarea operatiunilor de leasing financiar..........................................16

Capitolul III. Contabilitatea operatiunilor de leasing financiar...............................................36

Capitolul IV. Reprezentarea datelor cu ajutorul instumentelor informatice...........................................54

Capitolul V. Concluzii si propuneri.............................60

Bibliografie................................66Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Complexitatea evidentei contabile specifice leasingului financiar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.