Complicatiile arsurilor si evolutia lor

Trimisa la data: 2010-02-21
Materia: Medicina
Pagini: 55
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Adina_C
Lucrare de licenta despre Complicatiile arsurilor si evolutia lor
Gazele si vaporii inflamabili genereaza (aprinzandu-se) descarcari energetice inalte si bruste. Exploziile prin combustie a gazelor si a vaporilor depasesc deseori gravitatea celorlalte tipuri de arsuri, prin inaltele niveluri energetice lezante, datorate combinarii efectului fizic al presiunii cu cel termic.Caracteristic pentru aceste arsuri este timpul extrem de scurt de consumare la o foarte inalta expunere termica, ceea ce determina si gravitatea lor pentru aparatul respirator proiectand jetul gazos fierbinte in caile respiratorii.

Exploziile in spatii inchise dau arsuri foarte grave ale tegumentelor si de regula arsuri grave asociate ale cailor respiratorii datorate efectului direct si instantaneu al descarcarii energiei de explozie.
Exploziile determina de regula politraumatisme iar prognosticul este de obicei grav totdeauna paralel cu gravitatea arsurii. Unda mecanica fierbinte "suflu fierbinte" poate antrena variatii instantanee de mii de grade temperatura, si necrozeaza instantaneu structura vie, lasand intacte efectele si obiectele.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Complicatiile arsurilor si evolutia lor

Lucrare de licenta despre Complicatiile arsurilor si evolutia lor
Cuprins

Definitie............................2
Etiopatogenie........................3

Arsura prin flacara..................4
Arsura prin lichide fierbinti........4
Arsura prin gaze si vapori fierbinti.................5
Arsuri prin explozie.................................5
Arsura prin solide fierbinti.........................6
Anatomia Patologica..................7
Arsura de gradul I...................8
Arsura de gradul II.................10
Arsura de gradul III................11
Arsura de gradul IV.................13

Evolutia............................16
Complicatii.........................19
Diagnostic..........................20

Tratament...........................22
Tratament local.....................24
Tratament general...................26

Prognostic..................28
Rolul asistentei medicale...........31

Studiul de caz numarul unu I......................33
Studiul de caz numarul doi II.....................40
Studiul de caz numarul trei III...................47

Bibliografie...................................52

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Complicatiile arsurilor si evolutia lor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.