Componentele bugetului public - impozitele si taxele

Trimisa la data: 2012-07-04
Materia: Administratie Publica
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Suzana_Fo
Lucrare de licenta despre Componentele bugetului public - impozitele si taxele
Componenta a resurselor financiare ale societatii, resursele financiare publice reprezinta totalitatea mijloacelor banesti pe care autoritatile publice le incaseaza de la popultie si de la intreprinderi, in virtutea suveranitatii fiscale si prin relatii economice, avand ca destinatie acoperiraea cheltuielior publice .Sursele de formare a acestor resurse sunt produsul intern brut, avutia nationala si transferurile primate din strainatate.Resursele financiare publice se deosebesc de resursele bugetare.

Primele se refera la totalitatea resurselor autoritatilor si institutiilor publice, precum si la resursele intreprinderilor publice procurate prin intermediul bugetelor proprii (resurse extrabugetare), iar celelalte se refera numai la acele resurse procurate prin intermediul bugetului general de stat si bugetele locale sau din bugetul asigurarilor sociale.Prin urmare, resursele bugetare au o sfera mai restransa decat resursele financiare publice, in cadrul carora sunt cuprinse.
Sectorul de stat are al origine mostenirea patrimoniului public al vechii organizari statale.Odata cu instaurarea capitalismului, statul a creat serviciile publice si infrastructura nationala.Incepand cu secolul trecut s-a dezvoltat economia de stat prin activitati comerciale, bancare, de asigurari, etc.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Componentele bugetului public - impozitele si taxele

Lucrare de licenta despre Componentele bugetului public - impozitele si taxele
Cuprins

Introducere.............................................3

Capitolul I. Consideratii generale privind bugetul local................................................5
1.1 Bugetul local-componenta a bugetului public national..................5
1.2 Continutul bugetului local...................................9

Capitolul II. Obligatiile fiscale mobilizate la bugetul local...........................................16
2.1 Impozitul si taxa pe cladiri...................................17
2.2 Impozitul si taxa pe teren....................................32
2.3 Impozitul asupra mijloacelor de transport......................43
2.4 Taxa pentru folosirea mijloacelor de reclama si publicitate.......................................51
2.5 Impozitul pe spectacole....................................52
2.6 Taxa hoteliera........................................53
2.7 Taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor si a autorizatiilor.................................53
2.8 Taxe speciale..........................................54
2.9 Alte taxe locale...........................................54

Capitolul III. Evolutia veniturilor fiscale in bugetul local Sibiu in perioada 2004 - 2008...........................................56

Consideratii finale........................................69

Bibliografie.........................................72

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Componentele bugetului public - impozitele si taxele". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.