Componentele fizico - geografice si studiul grafic si cartografic al acestora

Trimisa la data: 2010-09-16
Materia: Geografie
Pagini: 96
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Daniel_T
Lucrare de licenta despre Componentele fizico - geografice si studiul grafic si cartografic al acestora
Scurgerea maxima de aluviuni in suspensie are loc in timpul apelor mari si al viiturilor, generate indeosebi de ploi torentiale. Astfel, particulele in suspensie rezulta atat din eroziunea albilor, cat si din eroziunea areolara. In aceasta faza debitul maxim de aluviuni in suspensie se produce cu intarziere fata de debitul lichid de apa.
Viiturile din sezonul rece nu determina o scurgere solida importanta datorita solului care este inghetat, in schimb cele din sezonul cald, generate de ploile torentiale care urmeaza perioadelor secetoase, au o importanta deosebita.

Aceste viituri conditioneaza distributia in timp a debitelor solide. O singura viitura poate sa duca la o crestere de peste 10 cm a unei medii lunare multianuale.Din analiza Hartii scurgerii medii specifice, intocmita de C. Diaconu in 1971, se constata ca debitele medii specifice de aluviuni in suspensie cresc proportional cu scaderea altitudinii si a rezistentei la eroziune a rocilor. Acelasi sens de variatie se remarca si in privinta turbiditatilor, care, pe sectoarele de obarsie ale raurilor, sunt foarte mici, cresc apoi in sectorul deluros subcarpatic si scad in zona de contact a Subcarpatilor cu Campia Romana.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Componentele fizico - geografice si studiul grafic si cartografic al acestora

Lucrare de licenta despre Componentele fizico - geografice si studiul grafic si cartografic al acestora
Cuprins

Introducere...............4
Istoricul cercetarilor............5

Capitolul I Elemente generale de cartografie.........8
Intocmirea hartilor generale............8
Intocmirea hartilor speciale............9
Metode de reprezentare a elementelor de continut......13


Capitolul II Asezarea,limitele si unitatile de relief ale depresiunii...............16

Capitolul III Cadrul natural;implicatii morfogenetice si morfodinamice................19
3.1 Geologia; roca si implicatiile morfogenetice..........19
3.2 Clima; conditiile climatice si potentialul morfodinamic..........23
3.3 Hidrografia.............34
3.4 Vegetatia; influenta invelisului vegetal in morfodinamica.........40
3.5 Solurile; zonale si azonale; factorii limitativi si fertilitatea; folosinta, degradarea si ameliorarea.........50

Capitolul IV Relieful...............64
4.1 Caractere generale........64
4.2 Relieful structural - anticlinale si sinclinale, suprafete de nivelare, tapsan coluvial, martori de eroziune..........66
4.3 Relieful petrografic - dezvoltat pe marne si argile; procesele geomorfologice actuale............68
4.4 Relieful fluviatil - lunci, maluri abrupte, renii, ostroave, terase
4.5 Morfometria si morfografia (hipsometrie, adancimea, si densitatea fragmentarii, declivitatea, ierarhizarea retelei hidrografice, vaile, interfluviile, versantii).

Capitolul V Aspecte de ordin practic...........85

Concluzii...........88

Bibliografie........93

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Componentele fizico - geografice si studiul grafic si cartografic al acestora". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.