Componentele si mecanismele de functionare ale pietei de capital

Trimisa la data: 2010-09-28
Materia: Economie
Pagini: 88
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Camelia_St
Lucrare de licenta despre Componentele si mecanismele de functionare ale pietei de capital
Bursa este singura in masura sa dea un continut economic real titlurilor financiare emise in procesul privatizarii. In unele tari s-au adoptat legi privind privatizarea marilor intreprinderi de stat (asa-numita "mare privatizare") printr-o formula de transfer gratuit a unei parti din activele firmelor privatizate catre populatie; instrumentul utilizat in acest sens este certificatul de proprietate, un titlu financiar de o natura aparte: el da dreptul, in esenta, la obtinerea de actiuni ale firmelor care sunt puse in vanzare de catre stat. De indata ce au fost emise, aceste certificate intra in circuitul titlurilor din economie, iar crearea unei piete organizate pentru tranzactionarea lor - deci a unei piete bursiere - este o cerinta imperioasa pentru stabilirea si mentinerea unei valori de piata a certificatelor.

Totodata, prin intermediul pietei bursiere, actiunile societatilor comerciale provenite din intreprinderile de stat si ale societatilor private cu caracter public pot intra in posesia unor investitori terti, persoane fizice sau juridice, nationali sau straini, in conditiile stabilite prin legislatia din fiecare tara. Pe masura ce activitatea bursiera se dezvolta, fondurile disponibile la intreprinzatorii potentiali si la populatie vor fi implicate in circuitul economic, fiind investite in activitati economice care permit performante ridicate.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Componentele si mecanismele de functionare ale pietei de capital

Cuprins

Capitolul I Piata de capital................3

Capitolul II Particularitati ale pietei de capital din state dezvoltate.................14

Capitolul III Particularitati ale pietelor de capital din tari cu economie in tranzitie..........21

Capitolul IV Bursa de valori................40

Capitolul V Piata extrabursiera............54

Anexe..............76

Bibliografie............87
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Componentele si mecanismele de functionare ale pietei de capital". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.