Comportament si conduita - comportament si personalitate

Trimisa la data: 2010-09-28 Materia: Psihologie Pagini: 67 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Diana_A
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Comportament si condiuta - comportament si personalitate
In ceea ce priveste CONDUITA (termen introdus de psihologul fransez P. Janet (1859-1947) si apoi utilizat de H. Pieron; semnificatia ei este mai complexa decat cea a comportamentului prin conotatiile de dinamism si sinergetica intre exterioritate si interioritate.
Intr-o acceptiune mai aproape de incarcatura reala a termenului, conduita inseamna: "activitatea sau actiunea sub toate formele lor, intersubiective si extern-motorii, considerand intotdeauna unitatea dintre psihic si faptele de comportament"; "modul de a conduce si de a actiona mental si motor al subiectului intr-o situatie data sau in situatii tipice"; "ansamblul raspunsurilor semnificative prin care fiinta vie, integreaza tensiunile care-i ameninta unitatea si echilibrul intr-o situatie data." (Lagache).

Este vorba deci de o situatie concreta a unui subiect, implicand motivatie, scop, mijloace de actiune de tip operational, mental, motor (inteligenta ca o conduita interna, instrumentala).Sintetizand, vom spune ca, in timp ce comportamentul cuprinde restrictiv sfera reactiilor obictive, conduita vizeaza si fenomenele interne- subiective si obictive, reprezentand unitatea dintre faptele psihice si cele de comportament in planul discutiei cotidiene, termenului de comportament, adesea subintelegandu-se si cel de conduita.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Comportament si conduita - comportament si personalitate

Lucrare de licenta despre Comportament si condiuta - comportament si personalitate
Cuprins

Partea I Comportament si conduita
1. Repere conceptuale.............3
2. Structura generica a comportamentului........5
3. Mecanisme explicative...........7

Partea a-II-a
1. Comportament si personalitate: definitii generale..........22
2. Caracteristici fundamentale ale personalitatii............22
3. Teorii ale personalitatii...........23
4. Structura personalitatii............24
5. Perspective globale de analiza a structurii personalitatii.....25
6. Tipologii de personalitate............27
7. Tipologii comportamentale..............30
8. Comportament si personalitate: descriptori analitici......30
9. Comportamente deviante; comportamente agresive............48
10. Strategii si tehnici de modelare/ modificare a comportamentelor nedorite...................52

Bibliografie..............66
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Comportament si conduita - comportament si personalitate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.