Comportamentul copiilor cu deficienta mentala

Trimisa la data: 2010-10-27
Materia: Medicina
Pagini: 70
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Stefania_O
Lucrare de licenta despre Comportamentul copiilor cu deficienta mentala
Termenul de evaluare functionala a comportamentului isi are originea in legislatia actuala privind educatia speciala din Statele Unite ale Americii. Aceasta legislatie considera necesara efectuarea evaluarii functionale a comportamentului in circumstantele in care comportamentul elevilor intrerupe activitatea educationala (IDEAA, 1997). Recent, s-a ridicat in literatura de specialitate problema privind locul "analizei functionale" in cadrul conceptului mai larg de "evaluare functionala a comportamentului". Problema principala se refera la faptul ca analiza functionala a luat fiinta din domeniul analizei aplicate a comportamentului si ca, in mod traditional, s-a preocupat de aspectele operante ale comportamentului, adica antecedentele si consecintele comportamentului (Ryba, K.,si Annan, J., 2000, apud Miller, Tansy si Hughes, 1998).

Nu au intarziat sa apara si critici asupra abordarilor analizei functionale,ca fiind mult prea preocupata de cauzele potentiale ale comportamentului, care sunt proximale comportamentului problema in natura. S-a argumentat ca astfel de abordari sunt prea inguste, limitate si esueaza in considerarea factorilor distali care pot influenta manifestarea comportamentelor problema si a disfunctiilor. Ca raspuns la aceste critici, cei care au dezvoltat programe de analiza, precum LaVigna si colab. (1993) au extins limitele analizei functionale astfel incat sa se potriveasca mai bine.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Comportamentul copiilor cu deficienta mentala

Lucrare de licenta despre Comportamentul copiilor cu deficienta mentala
Cuprins

Introducere................................3

Capitolul I. Baza teoretica a cercetarii..........................4

Capitolul II. Metodologia cercetarii.....................35

Capitolul III. Prezentarea, analiza si interpretarea datelor experimentale..............................44

Capitolul IV. Concluzii........................59

Bibliografie............................68
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Comportamentul copiilor cu deficienta mentala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.