Compresia audio MPEG

Trimisa la data: 2009-04-06 Materia: Informatica Pagini: 57 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Roxana_E
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Compresia audio MPEG
Desi standardele de compresie digitala elaborate de MPEG se potrivesc perfect aplicatiilor audio, ele sunt doar a treia parte dintr-un sistem de standarde de compresie, celelalte componente fiind standardele compresiei video si standardele compresiei sistemelor.Standardul MPEG este oarecum rigid, insa numai acolo unde nu este necesara existenta interoperativitatii. Standardul manipuleaza bitstream-ul codat, defineste pasii procesului de decodare si asigura testele de compatibilitate pentru a se atinge acuratetea impusa decodorului.

Aceste teste de standard garanteaza, indiferent de originea decodorului, ca orice decodor audio care se incadreaza in standardele MPEG este apt de a decoda orice bitstream audio MPEG, cu rezultate previzibile.Dupa impunerea la nivel mondial a standardului MPEG a fost permisa omologarea metodelor de codare perfect compatibile MPEG. Astfel, MPEG defineste sintaxa pentru bitrate-ul cat mai mic audio si video, precum si comportarea decodoarelor compatibile, dar si diferite metode pentru codare-sincronizare audio/video in bitstream comun, descrieri de metode de testare a bitstream-urilor si a coderelor. Cu toate ca algoritmul de compresie audio MPEG este de tip lossy, de multe ori acesta poate procesa semnalul audio intr-un mod "transparent", fara pierderi perceptuale, atingand rate de compresie de pana la 6:1.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Compresia audio MPEG

Lucrare de licenta despre Compresia audio MPEG
Cuprins

Capitolul I. Transformarea sunetului analog in valori discrete si prezentarea principalelor metode de codare audio.....................3
1.1 Prezentarea sunetului analog si a celui digital...................3
1.2 Metode de codare audio obsolete..................................7
1.3. Algoritmi de compresie audio bazati pe metoda FDC.....................................8

Capitolul II. Descrierea algoritmului de compresie audio MPEG...............................................14
2.1 Standardul audio MPEG.......................................14

Capitolul III. Descrierea standardelor audio mpeg...................29
3.1 Descrierea standardului MPEG-1.................................29
3.2 Descrierea standardului MPEG-2.................................33
3.3 Descrierea standardului MPEG-4.................................38
3.4 Descrierea standardului MPEG-7.................................43

Capitolul IV. Prezentarea meniurilor si a optiunilor programului MP3cODER.................................................44

Bibliografie.................................................56
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Compresia audio MPEG". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.