Compresia de date in cadrul aplicatiilor multimedia

Trimisa la data: 2010-11-18
Materia: Informatica
Pagini: 102
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Paul_S
Lucrare de licenta despre Compresia de date in cadrul aplicatiilor multimedia
In general cand vorbim despre imagini , ne gandim la formate grafice. In ceea ce priveste aceste formate, ele sunt matrici bidimesionale alcatuite din elemente individuale numite pixeli. Un pixel reprezinta cel mai mic element al rezolutiei unei imagini. Fiecare pixel este reprezentat printr-o valoare numerica, numita si amplitudine. Numarul de biti disponibili pentru codificarea unui pixel (practic a culorii asociate acestuia) se numeste adancime. Exemple de adancimi tipice sunt 1 (pentru imagini alb/negru), 2, 4 ,8 ,16, 24. Standarde grafice de stocare a imaginilor sunt BMP, ICO, GIF, JPEG, TIFF, PCD, PCX, PNG etc.

Formatele bitmap necesita un spatiu de stocare mult mai mare decat imaginile vectoriale. Datorita faptului ca imaginia bitmap ignora semantica, doua imagini de aceeasi marime (adica aceeasi inaltime si latime) folosind acelasi format vor ocupa exact acelasi spatiu de stocare indiferent cit de complexa este una dintre ele si cat de simpla cealalta. Totusi ca spatiul sa fie mai mic se apeleaza la diferite tehnici de compresie. Uneori este nevoie de conversia imaginilor bitmap in imagini vectoriale. In acest caz vorbim despre domeniul numit pattern recognition - recunoasterea formelor. OCR (Optical Character Recognition) este un exemplu de conversie bitmap-text.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Compresia de date in cadrul aplicatiilor multimedia

Cuprins

Capitolul I. Introducere...........................................3

Capitolul II. Multimedia si problemele de resurse.....................4
2.1 Ce este Multimedia?...............................4
2.2 Componente multimedia.............................6
2.3 Interactivitatea in multimedia..............................12
2.4 Medii de stocare multimedia.............................14
2.5 Necesitatea de resurse in multimedia...........................17

Capitolul III. Algoritmi de compresie..............................19
3.1. Problema compresiei / decompresiei.............................19
3.2 Clasificarea algoritmilor......................................21
3.3 Formate de fisiere multimedia..................................22
3.4 Algoritmi specifici.....................................32
3.5 Evaluari............................................57
3.6 Programe pentru implementare.............................58

Capitolul IV. Aplicatie multimedia...............................70

Capitolul V. Evaluari ale performantelor procesului de compresie-decompresie.............................................76
5.1 Compresia audio.....................................76
5.2 Compresia de imagine.......................................78
5.3 Compresie video..........................................81

Bibliografie............................................100

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Compresia de date in cadrul aplicatiilor multimedia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.