Comuna in Romania

Trimisa la data: 2009-01-21
Materia: Geografie
Pagini: 106
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Robert_T
Lucrare de licenta despre Comuna in Romania
Viata culturala contemporana a satului romanesc cunoaste in ultimii ani o mare dezvoltare. Creatia populara este strans legata de viata si activitatea satului reflecta astazi schimbarile innoitoare ale satului contemporan. Cultura a devenit un bun al oamenilor, atat in sensul accesului acestora la valorile ei, cat si in sensul participarii lor active la dezvoltarea acesteia. In traditia etnografica, folclorica si a portului popular din localitate apar noile elemente ale vietii materiale si spirituale traite si simtite de oamenii acestor locuri.

Sursa principala de inspiratie a etnografiei locale o constituie realitatea social-economica si culturala contemporana. Locuinta taranului roman reprezinta expresia vie a modului de viata si al gustului pentru frumos al oamenilor de la sate. In Moroenii de astazi, ca de altfel in multe sate, traditiile etnografice in constructia locuintelors-au pastrat doar intr-o mica masura. Cercetarile etnografice ale gospodariilor ridica o serie de probleme esentiale cum ar fi: relatia dintre gospodarie si sat, raportul dintre gospodarie si ocupatii, legatura dintre perfectionarea activitatilor gospodaresti si creativitatea in domeniul artei populare.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Comuna in Romania

Lucrare de licenta despre Comuna in Romania
Cuprins

Capitolul I. Introducere. Pozitia si localizarea geografica a comuniei
Moroeni...........................3

Capitolul II. Prezentarea cadrului natural.....................6

Capitolul III. Geografia populatiei................18

Capitolul IV. Geografia asezarilor........................46

Capitolul V. Geografia agriculturii..................71

Capitolul VI. Dotari edilitaro-gospodaresti.....................76

Capitolul VII. Alte ramuri economice...........................87

Capitolul VIII. Concluzii generale.........................102

Bibliografie................................104

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Comuna in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.