Comunicare internationala - negociere

Trimisa la data: 2010-11-26
Materia: Management
Pagini: 43
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: bozghiyy
Lucrare de licenta despre Comunicare internationala - negociere
Sa facem afaceri in Spania
Relatiile preferate de spanioli sunt cele de incredere si de lunga durata. Petrec mult timp pentru a-si cunoaste partenerii de afaceri. Sunt fideli partenerului de afaceri mai mult decat companiei pe care acesta o reprezinta. Prefera modestia in caracterizari. Comunicarea este formala si protocolara. Confruntarile trebuiesc evitate, deoarece acestia nu accepta sa recunoasca in public erorile comise.

Increderea reprezinta piatra de temelie in mediul de afaceri. Rangul si ierarhia sunt foarte importante pentru spanioli. Daca este intrerupt in timpul conversatiei actiunea nu este privita ca pe o insulta, ci ca pe un mod de interes. Limbajul corporal trebuie bine studiat, spaniolii fiind atenti la toate detaliile, de mimica, expresie si tinuta. Acestia respecta in cele mai mici detalii contractele incheiate.

Este de preferat ca intalnirile sa fie stabilite in prealabil prin telefon sau fax cu cateva saptamani inainte. Punctualitatea este apreciata. Prima intalnire este formala si are ca scop cunoasterea reciproca. Materialele pentru prezentare trebuiesc pregatite atat in limba spaniola cat si in engleza. Se pune accent pe o tinuta eleganta si sobra si pe accesorii fine. Cartile de vizita trebuiesc deasemenea traduse in ambele limbi: spaniola si engleza.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Comunicare internationala - negociere

Lucrare de licenta despre Comunicare internationala - negociere
Cuprins

Introducere.........................5

Capitolul I Considerente generale privind negocierea
1.1Factori de influenta a negocierilor inter-culturale.................6
1.1.1 Evolutia culturala.........................6
1.1.2 Limba.......................8
1.1.3 Religia.....................9
1.1.4 Timpul......................9
1.1.5 Comportamentul uman........10

Capitolul II Obiceiuri si comportamente internationale relevante pentru comunicarea in afaceri.............11
2.1 Sa facem afaceri in Iran..................... 11
2.2 Sa facem afaceri in Africa de Sud.............13
2.3 Sa facem afaceri in Vietnam...................14
2.4 Sa facem afaceri in Italia....................15
2.5 Sa facem afaceri in Spania....................16
2.6 Sa facem afaceri in Statele Unit..............18

Capitolul III Studiu de caz - Philips pe piata din Japonia si Korea..................19

Concluzii........................36

Bibliografie.....................39
Anexe............................40

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Comunicare internationala - negociere". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.