Comunicare non - verbala. Interpretarea culturala a gesturilor

Trimisa la data: 2010-04-13
Materia: Sociologie
Pagini: 55
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_R
Lucrare de licenta despre Comunicare non - verbala. Interpretarea culturala a gesturilor
Prin forma ,culoare,textura parul face parte din semnalmentele oficiale alaturi de inaltime sau culoarea ochilor. Asocierea cu forta vitala este redata semnificativ de legenda biblica a lui Samson.Renuntarea la personalitatea lumeasca ceruta la intrarea in anumite ordine calugaresti obliga raderea capului(budisti) sau doar a crestetului(catolici). Si coafura este o marca de statut. De-a lungul timpului ea a suferit mutatii importante. In costumul gotic din secolul al XV-lea parul doamnei era strans in cornetul cu val pentru a dezgoli gatul. Cel al regelui era tuns la nivelul urechilor din acelasi motiv.

In secolul al XX-lea,revolta fata de modul de viata al parintilor i-a facut pe tineri sa-si schimbe frizura.Tocmai pentru a se deosebi de ei "beat-nicii" umblau cu parul lung, ciufulit. In 1965 miscarea hippie ia cu asalt adolescentii. Parul lung impodobit cu flori(flower power)a devenit proclamatia si simbolul generatiei idealiste care isi cauta fericirea altfel. Pentru barbatii secolului al XVII-lea tinuta de gala era completata de peruca. Catre sfarsitul acestui secol ele au devenit monumentale,"leonine",mult inaltate deasupra fruntii si acoperind umerii .Ultimele vestigii ale acestui tip de podoaba se regaseste astazi la tinuta judecatorilor britanici.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Comunicare non - verbala. Interpretarea culturala a gesturilor

Lucrare de licenta despre Comunicare non - verbala. Interpretarea culturala a gesturilor
Cuprins

Cuvant introductiv..................1

Capitolul I Comunicarea non-verbala
I.1 Generalitati......................3
I.2 Tipuri de comunicare
I.2.1 Comunicarea vizuala ...................4
I.2.2 Comunicarea olfactiva..................6
I.2.3 Comunicarea artistica..................7
I.2.4 Prezenta personala.....................8
I.2.5 Proxemica ...................10
I.2.6 Limbajul timpului............12

Capitolul II Limbajul gestual al corpului
II.1 O perspectiva de ansamblu...............13
II.2 Gesturile mainii........................19
II.3 Gesturile si publicitatea...............24

Capitolul III-Coca-Cola sub reflector
III.1 Scurta istorie a companiei............29
III.2 Analiza de imagine publicitara........34
III.3 Concluzii................51

Final....................54

Bibliografie.............55

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Comunicare non - verbala. Interpretarea culturala a gesturilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.