Comunicare organizationala: Studiu de caz

Trimisa la data: 2021-11-04
Materia: Management
Pagini: 77
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: marc_claudia27
CAPITOLUL I. ORGANIZATIA
1.1. Definitie. Concepul de organizatie. Specificatii. 9
1.2. Tipuri de organizatie 10
1.3. Specificul organizatiei. Scopul organizatiei 12
1.4. Caracteristicile organizatiei 13
1.5. Bazele comunicarii organizationale 20
1.6. Modalitati de comunicare organizationala 22
CAPITOLUL II. COMUNICAREA. CONSIDERENTE GENERALE
2.1 Teorii moderne ale comunicarii 23
2.2. Comunicarea verbala si rolul sau in comunicarea manageriala 24
2.3. Principii pentru cresterea eficientei comunicarii verbale 24
2.4. Definitii ale comunicarii 25
2.5. Bazele comunicarii 26
2.6. Tipologia comunicarii 26
CAPITOLUL III. COMUNICAREA ORGANIZATIONALA
3.1. Definirea comunicarii organizationale 28
3.2. Comunicarea - veriga cea mai importanta a lantului organizational 30
3.3. Functiile organizationale ale comunicarii. Tipuri de comunicare. 30
3.4. Modalitati de comunicare organizationala 38
3.5. Sisteme de comunicare organizationala 39
3.6. Comunicarea ca atu in plan profesional 39
3.7. Efecte ale diversitatii asupra comunicarii organizationale 43
CAPITOLUL IV. CERCETARE PROPRIE PRIVIND COMUNICARE ORGANIZATIONALA LA FIRMA SC Quick-Rent Auto SRL
4.1. Obiective urmarite 44
4.2. Ipotezele cercetarii 44
4.3. Design-ul cercetarii( perioada de efectuare a cercetarii). M 46
4.4. Lotul de subiecti 47
Concluzii 58
Bibliografie 65
Anexe 69

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Comunicare organizationala: Studiu de caz

INTRODUCERE

Dintodeauna oamenii au dorit sa comunice intre ei: sa schimbe idei, opinii, atitudini, sentimente, etc. Astfel, putem spune ca istoria comunicarii incepe cu limbajul semnelor si continua cu crearea diverselor limbi, ca mai apoi sa continue in zilele noastre cu Internet-ul, forma cea mai complexa de comunicare, cu diferite aplicatii, etc.

Astfel, pe langa celelarte probleme cotidiene, o problema importanta cu care se confrunta societatea moderna, car ne afecteaza direct si imediat, dar totodata ne afecteaza si indirect, atat pe termen scurt cat si pe termen nedeterminat, viata indivizilor, a colectiveitatilor si a societatii in ansamblu, este si problema comunicarii. Caracteristica specific umana, comunicarea este liantul indivizilor dintr-o colectivitate, care ofera posibilitatea de a cunoaste opiniilor celorlarti, a omogenizarii sub un aspect psihosocial, asigurand totodata si functionarea normala a colectivului, indiferent de marimea si indiferent de natura sa.

Cu cat un om poate comunica mai bine, cat mai clar, cat mai repede, cu atat acesta isi poate realiza mai bine scopul propus. A fi un bun comunicator te ajuta sa te intelegi mai bine pe tine si totodata sa ii intelegi pe ceilalti, reusesti astfel sa furnizezi si sa primesti la randul tau informatii care te vor ajuta sa iei decizii, atat in profesia pe care o ai, dar te vor ajuta si in viata ta personala. Lumea nu poate fi conceputa fara comunicare, omul nu poate trai fara sa nu comunice, acest fapt deriva din faptul ca omul este o fiinta cine traieste in comunitate si nu traieste izolat.

Societatea moderna reprezinta un ansamblu de organizatii si aproape toate aspectele existentei umane sunt reglementate, asistate sau facilitate de catre o organizatie sau alta, indiferent de vointa omului. Fiecare dintre oamenii face parte din structurile si procesele unui tip de organizatie, fie ea familie,fie la scoala, fie la guvern, la biserica, la afacere, intreprindere sau club. Dupa, Peter Druker (apud Bogathy, 2004) care in cartea sa ne spune ca "traim intr-o societate a organizatiilor", acest lucru insemna ca organizatia este un semn distinctiv al epocii contemporane, iar societatea in care traim arata exact ca organizatiile care o alcatuiesc.

Unii specialisti sustin ca succesul marilor organizatii se constituie pe una dintre caracteristicile esentiale ale societatii "Omul modern nu poate actiona decat de-a lungul si in cadrul marilor organizatii" (Sintion si col, 1999).
In 2004, Bogathy afirma urmatoarele "Buna sau rea, cu cele bune si cu cele rele, societatea noastra reflecta in mare masura ceea ce exista, se intampla, se dezvolta sau se schimba in spatiul organizational".

Relatiile organizationale au ca suport comunicarea interpersonala dintre oameni, aceasta comunicare fiind un proces complex, comunicarea antrenand dincolo de latura structurala si alte aspecte ale existentei omului.Aceste relatii ale organizatiei sunt de ordin tehnic, economic, psihologice, educationale, culturale, etc.

Comunicarea este necesara la nivelul organizatiei asa cum spune Frunza (2003) pentru a contribui la o mai buna functionare a societatii, a organizarii si avand un rol foarte la fluidizarea fluxurilor informationale, fie ca este vorba de circuitul compartiment insemnat in conducere si celelalte segmente ale organizatiei, fie ca este vorba de circuitul realizat la unul dintre nivelele diverselor paliere ale organizatiei din care sunt constituie entitati la nivelul intregii structuri.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Comunicare organizationala: Studiu de caz". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.