Comunicarea administrativa

Trimisa la data: 2013-01-17
Materia: Comunicare
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: nistorelena
Lucrare de licenta despre Comunicarea administrativa
De multe ori, comunicarea inadecvata sau lipsa comunicarii duce la neintelegeri si la dezinformare; cu alte cuvinte genereaza probleme. Rareori oamenii isi dau silinta sa se exprime corect, in majoritatea cazurilor, comunicarea incoerenta se datoreaza mai mult modului de exprimare decat unei gandiri "intortocheate". De multe ori, neintelegerea mesajului comunicat nici nu este mentionata cu voce tare. Intelegerea perceptiei publicului asupra activitatii institutiei publice este esentiala. Gestionarea perceptiei si a asteptarilor publicului reprezinta un factor-cheie pentru obtinerea intelegerii si sprijinului. De aceea organizatia trebuie sa stabileasca cu exactitate categoriile de public-tinta relevante.

Relatiile cu comunitatea sunt si mai importante cand problemele de risc sunt specifice unui anumit loc de munca. Comunitatea care este in imediata apropiere sau este potential afectata de procesele ce se petrec va avea, in mod normal, cel mai important rol in determinarea succesului programului de comunicare in caz de risc. Relatiile dintre administratie si mediul inconjurator social au o mare importanta deoarece conditioneaza modul in care ea isi indeplineste functiile in societate. Administratia publica poate alege intre posibilitatea deschiderii sau cea a inchiderii fata de exterior dar aceasta alegere determina in practica dinamica structurii administratiei si gradul ei de eficienta ca activitate.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Comunicarea administrativa

Cuprins

Capitolul I. Fundamente teoretice ale comunicarii....................4
1.1. Cerintele generale ale comuniarii............................4
1.2. Tipuri de comunicare..............................8
1.3. Comunicarea administrativa in institutiile publice........................................13
1.4. Utilizarea suporturilor media pentru transmiterea
mesajelor.........................................20

Capitolul II. Structuri si strategii dedicate dezvoltarii comunicarii administrative..................................24
2.1. Institutia purtatorului de cuvant..............................24
2.2. Biroul de presa...............................26
2.3. Comunicarea in situatii de criza............................29
2.4. Aplicarea legii privind accesul la informatiile de interes public si a celei privind transparenta decizionala.........................35

Capitolul III. Studiu de caz: comunicarea administrativa in cadrul A.P.I.A. Iasi........................................39

Concluzii si propuneri................................................66

Bibliografie..............................................71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Comunicarea administrativa". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.