Comunicarea externa in cadrul afacerilor internationale

Trimisa la data: 2010-04-01
Materia: REI
Pagini: 132
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Valentin_Ta
Lucrare de licenta despre Comunicarea externa in cadrul afacerilor internationale
Considerand elementele cheie ce intervin in comunicare, aceasta poate fi considerata ca un proces de initiere, transmitere, cu sau fara transformare, receptionare a unui mesaj / enunt la care participa unul sau mai multi actori, in calitate de emitator - E si receptor -- R, ce pot deveni, prin schimbare de roluri, co-emitator si co-receptor.
In cadrul comunicarii interumane, indivizii nu constientizeaza, in majoritatea situatiilor, complexitatea actului in sine a carui reusita depinde de capacitatea de codificare a emitatorului-E si de decodificare si descifrare corecta a receptorului-R.

Oamenii stabilesc contacte intre ei, nu numai prin transmiterea unui mesaj verbal corect, anticipand, ca au "accesat" corespunzator canalul comunicarii verbale, ci si prin faptul ca l-au "pipait" (tactil), "vazut" (vizual), "mirosit" (olfactiv), "citit" (intuit), adica l-au "simtit" pe semenul de langa ei. In concluzie, indivizii interactioneaza si prin alte canale decat cel sonor, care este cel mai des utilizat. De multe ori, asa cum demonstreaza si experimentele clasice realizate de specialistii in comunicare, utilizarea canalului vizual sau a celui tactil in asociere cu cel verbal are un impact mai mare la nivelul receptorului comparativ cu situatiile in care s-ar utiliza numai canalul sonor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Comunicarea externa in cadrul afacerilor internationale

Cuprins

Introducere..........................................3

Capitolul I. Comuniarea - instrument de lucru in afaceri......................................5
1.1. Comunicarea - definitii.............................5
1.2. Particularitati ale comunicarii............................7
1.3. Modalitati si canale de comunicare.............................7

Capitolul II. Strategii de comunicare in afaceri...................20
2.1. Tipuri de strategii de comunicare........................22
2.2. Abordarea comparativa a strategiilor de comunicare.........................................34
2.3. Obiectivul universal al comunicarii in afaceri-deschiderea si permisivitatea.........................................35

Capitolul III. Comunicarea externa.................................40
3.1. Dimensiunile comunicarii.................................40
3.2. Forme de comunicare externa.................................45
3.3. Anticiparea rezultatelor comunicarii...........................47

Capitolul IV. Comunicarea interculturala..............................49
4.1. Caracteristici culturale. Comunicarea internationala.....................................50
4.2. Obiceiuri si comportamente internationale relevante pentru
comunicarea in afaceri..............................................55

Capitolul V. Studiu de caz......................................119

Bibliografie...............................................130

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Comunicarea externa in cadrul afacerilor internationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.