Comunicarea interpersonala in mediul militar

Trimisa la data: 2010-10-04
Materia: Sociologie
Pagini: 74
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: Nina_B
Lucrare de licenta despre Comunicarea interpersonala in mediul militar
Comunicarea interpersonala este cea mai utilizata legatura intre si in mijlocul fiintelor umane. Termenii de comunicare interpersonala si relatie interumana sunt aproape sinonime. Relatia avuta cu o alta persoana este castigata prin comunicarea interpersonala pe care o avem cu acea persoana. Majoritatea modelelor comunicarii interpersonale angajeaza cel putin doi oameni, grup cunoscut ca diada. Modelul nu se schimba cu nimic prin adaugarea mai multor indivizi.Relatia reprezinta legatura sau conexiunea intre cei doi indivizi. Individualitatea fiecarui individ poate influenta si poate fi influentata de relatia lor. Aceasta influenta depinde de tipul de relatie.

Relatia de comunicare dintre doi indivizi este parte a relatiei sociale dintre cei doi. Tipul de relatie este dat de intensitatea legaturii, care este dezvaluita de unele semne verbale si nonverbale.Modelul psihologic al comunicarii interpersonale propus de Fish si Ausbrey se concentreaza pe comunicarea ca relatie si influenta acesteia asupra relatiei. Fiecare individ, chiar si atunci cand nu interactioneaza cu celalalt, poseda rezidiul relatiei, interiorizata sub forma unui raspuns emotional, o amintire, o definitie perceputa a relatiei care se adauga experientei anterioare si care este folosita ca un program in alte situatii. Acea ramasita interiorizata a relatiei este reactivata cand comunicarea (relatia) apare mai tarziu si subiectul se schimba sub influenta acesteia.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Comunicarea interpersonala in mediul militar

Lucrare de licenta despre Comunicarea interpersonala in mediul militar
Cuprins

Capitolul I. Introducere............................3

Capitolul II. Comunicarea interpersonala eficace si eficienta - baza relationarii empatice a personalului structurilor militare..........4

Capitolul III. Comunicarea de motivare in structurile militare......39

Capitolul IV. Gestionarea comunicariiin structurile militare.........48

Capitolul V. Studiu privind influenta stilului de comunicare asupra climatului comunicariiintr-o structura militara.............64

Capitolul VI. Analiza si prelucrarea datelor rezultatein urma aplicarii chestionarelor................................66

Capitolul VII. Concluzii si propuneri rezultatein urma studiului........70

Bibliografie.........................72

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Comunicarea interpersonala in mediul militar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • Foarte bun referatul

    Hatem aliraki | 2013-06-07 14:46:48
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.