Comunicarea nonverbala

Trimisa la data: 2010-06-05
Materia: Psihologie
Pagini: 57
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Liliana_L
Lucrare de licenta despre Comunicarea nonverbala
Fiecare specie are o fizionomie osmica particulara.Prin mirosul pe care il emana-pur mesaj chimic-vietuitoarele,ca si omul,isi semnaleaza prezenta.De exemplu,mata-mata,testoasa uriasa din Amazonia,foloseste mirosul respingator de putred pentru a-si atrage victimele.Pentru noi,mesajele olfactive ofera protectie contra substantelor agresive, sustin apetitul, ne leaga in reflexe conditionate respiratia.Informatiile colectate de acest analizator au rolul de a umple golul de imagine al unei persoane, ajutand la formarea unei reprezentari globale.

Simtul mirosului functioneaza din primele zile ale vietii.Cu ajutorul lui copilul isi poate recunoaste mama. Un individ antrenat poate disocia la pana 10 000 de mirosuri diferite.Civilizatia moderna utilizeaza mirosurile si apeleaza constant la ele :sapun parfumat, apa de toaleta, creme si parfumuri;aer conditionat, lacuri si vopsele;alimente cu miros irezistibil. Parfumul se asociaza ideii de placut, imbietor, savuros.Mosc si camfor isi daruiau puternicii Orientului;tamaie si zmirna au constituit daruri de cult religios.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Comunicarea nonverbala

Lucrare de licenta despre Comunicarea nonverbala
Cuprins

Capitolul I. Comunicare non-verbala........................3
Generalitati..............................3
Tipuri de comunicare...............................4
Comunicarea vizuala.............................4
Comunicarea olfactiva.................................6
Comunicarea artistica...............................7
Prezenta personala...............................9
Proxemica.......................11
Limbajul timpului (chronomics)........................12

Capitolul II. Limbajul gestual al corpului......................13
O perspectiva de ansamblu..........................14
Gesturile mainii...........................19
Gesturile si publicitatea............................25

Capitolul III. Coca-Cola sub reflector.............................30
Scurta istorie a companiei..................................30
Analiza de imagine publicitara..........................35

Concluzii................................52

Bibliografie..............................56

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Comunicarea nonverbala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.