Conceptul de evaziune si frauda fiscala

Trimisa la data: 2010-07-19
Materia: Economie
Pagini: 78
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Adela_So
Lucrare de licenta despre Conceptul de evaziune si frauda fiscala
Actiunile de combatere a formelor de manifestare a evaziunii fiscale au efect sporit, de regula, cand cei desemnati sa emita procedurile fiscale sau de control fiscal au stabilit si utilizeaza cai si metode cat mai diversificate, realiste si eficiente, adaptate la diversele forme de manifestare ale fenomenului. Neglijarea combaterii formelor de manifestare a evaziunii fiscale poate conduce la escaladarea fenomenului pana la nivelul fraudei fiscale sau economice. De asemenea, consecintele negative ale acestui fenomen se reflecta si asupra realizarii echilibrului bugetar la nivel local si central, asupra puterii de cumparare a monedei nationale, si nu in ultimul rand, asupra stabilitatii economiei nationale.

Indiferent de modul in care definim fenamomenul de evaziune fiscala, este cert ca acesta este condamnat pretutindeni. Acest fenomen persista in toate perioadele, in ciuda sanctiunilor de orice fel aplicate de catre stat. Sondajele releva ca o mare parte din contribuabili apreciaza ca evaziunea fiscala este putin sau deloc condamnabila, fapt care nu poate minimiza repercursiunile negative asupra veniturilor bugetului de stat, asupra politicii bugetare a puterilor publice si chiar asupra climatului social.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Conceptul de evaziune si frauda fiscala

Lucrare de licenta despre Conceptul de evaziune si frauda fiscala
Cuprins


Capitolul I Conceptul de evaziune fiscala..........................6
1.1. Conceptul de evaziune si frauda fiscala.Evolutie.Tendinte.Legislatie.....6
1.2. Legatura de cauzalitate dintre presiunea fiscala si evaziunea fiscala............10

Capitolul II Forme si tehnici de evaziune fiscala..............13
2.1. Formele evaziunii fiscale....................13
2.2. Metode de evaziune fiscala...................16
2.3. Tehnici si practici de evaziune fiscala..........19

Capitolul III Controlul financiar-fiscal si prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.........................21
3.1. Controlul financiar-fiscal...........21
3.2. Controlul efectuat de catre garda financiara.............23
3.3. Prevenirea si combaterea evaziunii fiscale...............27

Capitolul IV Studiu de caz privind fenomenul de evaziune fiscala la nivelul judetului Suceava..........................29
4.1. Analiza generala a fenomenului de evaziune fiscala in judetul Suceava in perioada 2000 - 2007....................29
4.2. Cazuri si practici de evaziune fiscala depistate recent in judetul Suceava..................51
4.2.1. Evaziunea fiscala in cazul rambursarilor nelegale de TVA...........51
4.2.2. Evaziunea fiscala in domeniul accizelor..............64

Capitolul V Concluzii...........74

Bibliografie.................76

Anexe........................78

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Conceptul de evaziune si frauda fiscala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.