Concurenta si strategia de marketing

Trimisa la data: 2010-09-16
Materia: Marketing
Pagini: 36
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Olivia_C
Lucrare de licenta despre Concurenta si strategia de marketing
In loc de a se opri pe produs, analiza concurentei se poate face in termeni de nevoi si clientela-tinta. De exemplu, un constructor de masini deschis defineste deseori concurenta sa pornind de la alti fabricanti. Privind din perspectiva clientului, el fabrica tot un "instrument de scris" care intra in concurenta cu creionul, stiloul sau computerul personal. Luarea in considerare a nevoilor pietei largeste concurenta si sensibilizeaza intreprinderea asupra mizelor importante ale dezvoltarii.Identificarea campurilor de actiune a cuplurilor produs-piata este fundamentala.

O intreprindere care cauta sa penetreze alte segmente trebuie sa estimeze piata, cota de piata a fiecarui concurent si capacitatea sa de reactie, precum si obiectivele si strategiile. In spatele fiecarui concurent si a strategiei sale se profileaza o anumita misiune. Bineinteles ca fiecare intreprindere are ca obiectiv final maximizarea profitului, insa chiar si aici exista diferentieri de la caz la caz. Unele firme dau prioritate performantelor pe termen scurt, iar altele pe un termen cat mai lung, satisfacandu-si rezultatele immediate in concordanta cu traiectoria lor (obiectivele pe termen lung). Mai mult, se poate sa se descopere ca fiecare concurent dozeaza obiectivele sale in mod variabil si pondereaza diferit rentabilitatea, cucerirea cotei de piata, cash-flow-ul, avansul tehnologic, imaginea etc.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Concurenta si strategia de marketing

Cuprins

Introducere.............................................3

Capitolul I. Viziunea agentului economic asupra concurentei...................................8
1.1 Concurenta la nivelul sectorului de activitate..................10
1.2 Concurenta la nivelul pietei...........................12
1.3 Construirea sistemului de culegere a informatiilor.........................................17

Capitolul II. Abordarea strategiei de marketing......................20
2.1 Strategia leadership in privinta costului....................22
2.2 Strategia de diferentiere........................26
2.3 Strategia orientata (focalizata).........................29
2.4 Strategia integrata a costului redus si a diferentierii.......................................31

Concluzii....................................................33

Bibliografie......................................................36

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Concurenta si strategia de marketing". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.