Conditiile de deschidere a procedurii de reorganizare judiciara

Trimisa la data: 2010-03-19
Materia: Drept
Pagini: 195
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Geogiana_Mi
Lucrare de licenta despre Conditiile de deschidere a procedurii de reorganizare judiciara
Conform art. 2, modificat, "Scopul legii este instituirea unei proceduri pentru acoperirea pasivului debitorului, in insolventa, fie prin reorganizarea comerciantului si a activitatii acestuia sau prin lichidarea unor bunuri din averea lui pana la acoperirea pasivului, fie prin faliment."Din formularea art. 2 se desprind trei concluzii:Scopul principal al procedurii il reprezinta acoperirea pasivului debitorului. Acest scop a fost afirmat si in vechea reglementare, doar modul de formulare fiind diferit: "plata pasivului" .

Mijloacele procedurale prin care se poate realiza scopul legii sunt reorganizarea si falimentul. Reorganizarea judiciara cuprinde reorganizarea comerciantului si a activitatii debitorului (reorganizarea propriu-zisa) si lichidarea unor bunuri din averea debitorului pana la acoperirea pasivului (amandoua pe baza unui plan). Falimentul reprezinta o lichidare totala a averii debitorului ce atrage incetarea activitatii acestuia (dizolvarea, in cazul societatii comerciale - art. 222, alin. 1, lit. f din Legea societatilor comerciale nr. 31/1990).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Conditiile de deschidere a procedurii de reorganizare judiciara

Lucrare de licenta despre Conditiile de deschidere a procedurii de reorganizare judiciara
Cuprins

Capitolul I. Introducere.............3

Capitolul II. Tratamentul comerciantilor aflati in dificultate..................5

Capitolul III. Sistemul legii nr. 64 / 1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului..............22

Capitolul IV. Conditiile deschiderii procedurii reorganizarii judiciare.............47

Capitolul V. Organele care aplica procedura reorganizarii judiciare. Atributii..............77

Capitolul VI Deschiderea procedurii reorganizarii judiciare.........106

Capitolul VII. Planul de reorganizare judiciara...........147

Capitolul VIII. Reorganizarea judiciara............165

Capitolul IX Raspunderea membrilor organelor de conducere........169

Capitolul X. Inchiderea procedurii reorganizarii judiciare........174

Capitolul XI. Insolventa in dreptul international..............179

Capitolul XII. Concluzii..............186

Bibliografie..................188

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Conditiile de deschidere a procedurii de reorganizare judiciara". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.