Conditiile legale de revocare a donatiilor

Trimisa la data: 2009-04-12 Materia: Drept Pagini: 49 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Robert_F
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Conditiile legale de revocare a donatiilor
Un astfel de contract apare in momentul in care donatorul da donatarului o suma de bani,de exemplu, pentru ca acesta din urma sa construiasca o locuinta urmand ca,dupa terminarea constructiei,sa se mute si donatorul impreuna cu donatarul.Probleme apar in momentul in care, anterior construirii locuintei,donatorul decedeaza.Asadar,este vorba despre o donatie cu sarcina, deoarece banii au fost donati pentru a se construi o locuinta, aceasta fiind deci sarcina, urmand ca, atunci cand locuinta va fi terminata, sa se mute si donatorul cu donatarul.

Donatarul respecta aceasta conditie in sensul ca a afectat suma de bani constructiei asa cum a pretins donatorul.In ceea ce priveste sarcina, si anume ca donatorul sa fi locuit efectiv in locuinta construita, aceasta nu s-a realizat din motive neimputabile donatarului,deoarece donatorul a decedat inainte de a se muta la donatar.Este obligat donatarul sa restituie suma de bani mostenitorilor donatorului datorita neexecutarii sarcinii?O prima problema in cazul unei astfel de donatii o reprezinta caracterul sinalagmatic al donatiei cu sarcina in favoarea donatorului si convergenta dintre rezolutiunea unei conventii sinalagmatice si revocarea unei donatii pentru neindeplinirea sarcinii.Donatia cu sarcina se prezinta sub forma a trei modalitati , din care una este cea constituita in favoarea donatorului.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Conditiile legale de revocare a donatiilor

Lucrare de licenta despre Conditiile legale de revocare a donatiilor
Cuprins

Introducere..........................................3

Capitolul I. Aspecte generale privind contractul de donatie......................................4
Sectiunea 1-Istoricul contractului de donatie.........................4
Sectiunea 2-Reglementare legala...............................7
Sectiunea 3-Definitie.........................................7
Sectiunea 4-Caracterele juridice................................8

Capitolul II. Irevocabilitatea donatiilor.Principiul irevocabilitii donatiilor......................................12
Sectiunea 1-Clauze compatibile si clauze incompatibile cu principiul irevocabilitatii donatiei...............................13
Sectiunea 2-Exceptii de la principiul irevocabilitatii donatiei.........................................19

Capitolul III. Cauze legale de revocare a donatiei.................24
Sectiunea 1-Reglementarea legala................................24
Sectiunea 2-Revocarea pentru neexecutarea sarcinilor..................24
Sectiunea 3-Revocarea pentru ingratitudine..........................30
Sectiunea 4-Revocarea pentru survenienta de copil.....................40

Capitolul IV. Concluzii si propuneri de lege ferenda..................45

Bibliografie.........................................47
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Conditiile legale de revocare a donatiilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.