Conferintele internationale pentru protectia mediului

Trimisa la data: 2009-10-29
Materia: Ecologie
Pagini: 98
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ion_M
Lucrare de licenta despre Conferintele internationale pentru protectia mediului
Notiunea de protectie a mediului ca activitate are cel putin aceeasi importanta ca si conceptul de mediu ambiant. Pentru a sintetiza esenta protectiei mediului trebuie sa avem in vedere mai multe aspecte. Nu putem sa nu ne referim la cea mai generala idee, care exprima modul de viata individuala si sociala a omului si care constituie conditie morala, spirituala pentru existenta si reproducerea omului si a societatii. Apoi, un al doilea punct de plecare pentru circumscrierea conceptului de protectie a mediului ambiant ni-l ofera insasi reglementarea juridica privitoare la sarcinile ce stau in fata acestei activitati :

" Protectia mediului inconjurator are ca scop pastrarea echilibrului ecologic, mentinerea si ameliorarea calitatii factorilor naturali, dezvoltarea valorilor naturale ale tarii, asigurarea unor conditii de viata si de munca tot mai bune generatiilor actuale si viitoare ".
In esenta, deci, protectia mediului tinde spre ferirea de influente negative a mediului uman, prin descoperirea cauzelor si prevenirea acestora, reducerea consecintelor si chiar eliminarea totala a acestora spre binele omului si a umanitatii.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Conferintele internationale pentru protectia mediului

Lucrare de licenta despre Conferintele internationale pentru protectia mediului
Cuprins

Capitolul I. Necesitatea protejarii mediului................................3
A. - Formarea si dezvoltarea dreptului international al mediului...............................3
B. - Notiuni introductive.................................7

Capitolul II. Conferinta de la Stockholm....................18
Conferinta Natiunilor Unite privind Mediul Uman....................18
Principiile Declaratiei de la Stockholm.........................20

Capitolul III. Conferinta de la Rio de Janeiro................22
Drumul spre Rio.......................................22
Declaratia de la Rio asupra mediului si dezvoltarii...................24

Capitolul IV. Conceptul de implementare ( 33-40 )...................75
Conferinta de la Johannesbourg................................86
Pregatirea Conferintei.........................................86
Documente adoptate in cadrul summit-ului de la Johannesburg...........88
Declaratia politica..............................91
Consideratii finale ....................................92

Bibliografie..................................97

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Conferintele internationale pentru protectia mediului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.