Configurarea diviziunii dreptului in marile sisteme juridice

Trimisa la data: 2009-08-01
Materia: Drept
Pagini: 63
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Lucian_M
Lucrare de licenta despre Configurarea diviziunii dreptului in marile sisteme juridice
Daca dreptul este echivalent oricarei reguli de conduita, dreptul exista nediferentiat de alte reguli de conduita, din momentul aparitiei primelor forme de organizare sociala. Daca avem in vedere faptul ca dreptul nu poate exprima decat nevoile sociale ale unei colectivitati constituite in forma politica, atunci dreptul apare in conditiile social-istorice determinate, caracterizate prin diferentieri specifice societatii politice.La scara devenirii sale istorice, prima forma de organizare sociala este Ginta. Ginta a fost forma universala de organizare a societatii primitive.

S-a caracterizat printr-o diviziune naturala a muncii si prin domnia obiceiului. Democratia gentilica insemna proprietatea comuna asupra pamantului, lipsa unei forte exterioare de constrangere, o putere sociala ce apartine intregii colectivitati. Hegel considera ca adevarata istorie incepe abia odata cu aparitia Statului si Dreptului.Inceputul adevarat si prima fundatie a statului consista in introducerea agriculturii, alaturi de introducerea casatoriei, intrucat unul dintre aceste principii aduce cu sine prelucrarea solului si in acelasi timp proprietatea privata exclusiva.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Configurarea diviziunii dreptului in marile sisteme juridice

Lucrare de licenta despre Configurarea diviziunii dreptului in marile sisteme juridice
Cuprins

Capitolul I. Conceptul si configurarea notiunii de drept...........3

Capitolul II. Originea dreptului si criteriile diviziunii............23

Capitolul III. Configurarea diviziunii dreptului in sistemele juridice contemporane.............................................36

Bibliografie...................................62


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Configurarea diviziunii dreptului in marile sisteme juridice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.