Consecinte ale dezvoltarii durabile asupra standardului de viata al militarilor

Trimisa la data: 2017-12-06
Materia: Management
Pagini: 43
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: alexvalean
Titlu complet: Consecinte ale dezvoltarii durabile asupra standardului de viata al militarilor in contextul integrarii europene si euroatlantice

CUPRINS

INTRODUCERE
Capitolul 1
ABORDARI TEORETICE ALE CONCEPTULUI DE DEZVOLTARE DURABILA
1.1. Definitii ale conceptului
1.2. Obiectivul dezvoltarii durabile
1.3. Dezvoltarea durabila si integrarea europeana
1.4. Masurarea progresului economic si social
1.5. Politicile de dezvoltare durabila
Capitolul 2
STANDARDUL DE VIATA AL MILITARILOR - FACTOR ESENTIAL IN OBTINEREA UNOR PERFORMANTE PROFESIONALE SUPERIOARE
2.1. Calitatea vietii - element fundamental al societatii
2.2. Dezvoltarea durabila si calitatea vietii
2.3. Protectia sociala a militarilor
2.3.1. Aspecte privind salarizarea personalului militar
2.3.2. Probleme familiale ale militarilor cu efecte directe asupra performantelor profesionale
2.3.3. Asigurari sociale de sanatate

Capitolul 3
CONSECINTE ALE DEZVOLTARII DURABILE ASUPRA STANDARDULUI DE VIATA AL MILITARILOR
3.1. Relansarea cresterii economice
3.2. Promovarea unei cresteri economice durabile
3.3. Satisfacerea nevoilor esentiale ale militarilor
3.4. Conservarea si consolidarea patrimoniului natural
Capitolul 4
STUDIU PRIVIND INFLUENTA DEZVOLTARII DURABILE ASUPRA STANDARDULUI DE VIATA AL CADRELOR MILITARE

CONCLUZII SI PROPUNERI

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Consecinte ale dezvoltarii durabile asupra standardului de viata al militarilor

Titlu complet: Consecinte ale dezvoltarii durabile asupra standardului de viata al militarilor in contextul integrarii europene si euroatlantice

Lucrarea constituie o incercare de a aborda problematica strategiei dezvoltarii durabile din punct de vedere al socialului, al calitatii vietii, al standardului de viata al militarilor. In fond, acestia fac parte din populatie, si orice consecinta a dezvoltarii durabile asupra vietii de zi cu zi a romanilor se rasfrange, inevitabil, si asupra militarilor.

Primul capitol este conceput asa incat sa clarifice conceptul de dezvoltare durabila, cu obiectivele si strategiile sale.

Al doilea este dedicat analizei standardului de viata al cadrelor militare, cu aspectele pozitive si cu problemele aferente.

Al treilea capitol scoate in evidenta influentele dezvoltarii durabile asupra acestui standard de viata, cu elemente concrete ale problemei in discutie.

Ultimul capitol il constituie un studiu realizat pe cadre militare din Academia Fortelor Terestre privind atat dezvoltarea durabila, cat si standardul lor de viata.

CAPITOLUL 1

ABORDARI TEORETICE ALE CONCEPTULUI DE DEZVOLTARE DURABILA

1.1. DEFINITII ALE CONCEPTULUI

Primele lucrari privind teoria si practica dezvoltarii durabile au aparut la scara planetara, globala, dat fiind faptul ca, la acest nivel s-au putut constata mai vizibil efectele negative conjugate ale dezvoltarii omenirii de pana acum1. Desigur, aceasta nu inseamna ca, la nivel national, diferite tari ale lumii nu au creat o serie de elemente cu caracter juridic, economico-financiar si educational care constituie prezentul pentru viitorul dezvoltarii durabile.

Incepand cu anul 1972, cand a avut loc Conferinta asupra mediului de la Stockholm, si pana in prezent, au fost identificate peste 60 de interpretari ale conceptului de dezvoltare in noua viziune a interdependentelor dintre problemele mediului inconjurator, bunastarii generale si procesului cresterii economice. Aria acestor interpretari se inscrie intre doua limite extreme: cea a primului raport al Clubului de la Roma - unde se propune stoparea cresterii economice - si cea a verzilor, care absolutizeaza rolul mediului natural.

Dezvoltarea durabila a fost definita initial in 1987 in Raportul Comisiei Mondiale pentru Mediu si Dezvoltare a ONU, cunoscut sub numele de Raportul Brundtland: "Umanitatea are capacitatea de a realiza o dezvoltare durabila - de a garanta satisfacerea necesitatilor actuale fara a compromite capacitatea generatiilor viitoare de a-si satisface propriile necesitati"2.

La Conferinta Natiunilor Unite despre Mediu si Dezvoltare (UNCED) de la Rio de Janeiro, din iunie 1992, dezvoltarea durabila esta conceputa in viziunea concilierii dintre economie si mediul inconjurator pe o noua cale de dezvoltare care sa sustina progresul uman, nu numai in cateva locuri si pentru cativa ani, ci pentru intreaga planeta si pentru un viitor indelungat3.

La Rio de Janeiro ea a capatat o definitie unica (acceptata la nivel mondial), ca fiind acea dezvoltare care "se confrunta cu nevoile prezentului fara a compromite posibilitatea generatiilor viitoare de a-si satisface nevoile proprii".

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consecinte ale dezvoltarii durabile asupra standardului de viata al militarilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.