Consecintele uniatiei din Transilvania

Trimisa la data: 2009-08-11
Materia: Istorie
Pagini: 33
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Bianca_O
Lucrare de licenta despre Consecintele uniatiei din Transilvania
Sinodul s-a intrunit in februarie, iar actele au fost semnate in martie si iunie. Si aceasta imprejurare arunca indoieli, ca de asemenea si faptul ca Teofil e numit "episcop al Bisericii Valahe din Transilvania", iar nu "arhiepiscop al mitropoliei Balgradului si a toata tara Ardealului", cum semna chiar el in 1697. La aceste obiectiuni se mai pot adauga doua.

Semnatura mitropolitului Teofil pusa la 10 iunie 1697 pe actul adresat cardinalului Kolonick, prin care i se aducea la cunostinta hotararea de unire este contrafacuta. Pecetea personala, pare de asemenea contrafacuta.

In concluzie, semnatura de pe actul din 10 iunie 1697 se dovedeste a fi o imitatie nereusita, opera unui falsificator, care nu a tinut cont de spiritul credintei noastre, de terminologia specifica credintei si cultului nostru.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Consecintele uniatiei din Transilvania

Lucrare de licenta despre Consecintele uniatiei din Transilvania
Cuprins

Introducere.......................3

Evenimentele istorice inainte de dezbinarea Bisericii Ortodoxe din Transilvania si incercarile de unire..................3

Partea intai
A. Situatia romanilor din Transilvania la sfarsitul secolului al XVII-lea si inceputul secolului al XVIII-lea.................5
B. Inceputurile uniatiei.................9
C. Actul de unire din anul 1697- 10 iunie...........13

Partea a doua
A. Atitudinea echivoca a mitropolitului Atanasie B. Lupta romanilor ortodocsi din Transilvania impotriva uniatiei.......21
B. Lupta romanilor ortodocsi din Transilvania impotriva uniatiei.......25

Concluzii.............................32

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consecintele uniatiei din Transilvania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.