Conservarea, restaurarea si consolidarea unei cladiri publice

Trimisa la data: 2010-10-21
Materia: Arte
Pagini: 118
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Florin_Ro
Lucrare de licenta despre Conservarea, restaurarea si consolidarea unei cladiri publice
De obicei, constructiile vechi dau acel caracter de individualizare oraselor noastre si, in in marea majoritate a cazurilor, devin emblema orasului (Palatul Culturii - Iasi, Biserica lui Stefan cel Mare - Piatra Neamt, Biserica Neagra - Brasov, Biserica Precista - Galati, etc.). Ceea ce altii au pastrat cu multa grija, reparand sau chiar consolidand atunci cand a fost nevoie, la noi s-a demolat, s-a lasat in paragina sau a primit o destinatie "folositoare" (depozit, sala de sport, etc.).

Aceste valori urbanistice trebuie salvate, pe cat se mai poate. Intelegem prin salvare nu atat readucerea la functionalul si arhitectura exterioara si interioara initiala, cit mai ales repunerea acestor constructii in siguranta. Prin modificarea structurilor (la interior) si pastrarea/refacerea fatadelor in stilul vechi (care are un aspect plastic deosebit, in comparatie cu aspectul de produse industriale al constructiilor "moderne") se pot scoate din pericol constructiile civile.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Conservarea, restaurarea si consolidarea unei cladiri publice

Lucrare de licenta despre Conservarea, restaurarea si consolidarea unei cladiri publice
Cuprins

Introducere................8

Aspecte generale..........10

Capitolul I Principii de protectie a monumentelor istorice.........18

Capitolul II Elemente de analiza arhitectonica. Studiu de caz........20

Capitolul III Elemente de analiza istoriografica. Studiu de caz......33

Capitolul IV Analiza si expertizarea lucrarilor de arta si ingineresti...........42

Capitolul V Masuri de conservare - restaurare - consolidare a lucrarilor de arta si ingineresti. Studiu de caz.........63

Capitolul VI Deviz general de lucrari.............90

Bibliografie...............116

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Conservarea, restaurarea si consolidarea unei cladiri publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.