Consideratii asupra aspectelor financiar - contabile si juridice generate de creante si datorii

Trimisa la data: 2010-04-05 Materia: Contabilitate Pagini: 123 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Cristina_Co
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Consideratii asupra aspectelor financiar - contabile si juridice generate de creante si datorii
Unitatea energetica din judetul Arges a fost creata in anul 1912 pentru a produce si a distribui energie electrica in Pitesti si imprejurimile sale pentru particulari si autoritati, sub titulatura de Societatea Autonoma de electricitate Pitesti. Aceasta si-a inceput activitatea producand si furnizand curentul electric de la o centrala formata din doua grupuri de 140 W, la o tensiune de 400 Vcc prin intermediul unei baterii tampon de 300 Ah pentru timp de noapte.

Tensiunea de 220 V pentru alimentarea cu energie electrica a celor 170 de abonati si iluminatul public (140 de lampi cu arc voltaic si 250 de lampi cu incandescenta) se realiza prin priza mediana cu ajutorul unor divizoare. Supravegherea, controlul si receptionarea lucrarilor s-a facut de Nicolae Vasilescu-Carpen, personalitate marcanta a dezvoltarii energeticii romanesti. Noua centrala creste zestrea energetica a judetului Arges, adaugandu-se celor 450 W instalati in anul 1909 la "Tesatoria Romana", actuala "SC Novatex" si celor 110 W instalati la CHE Campulung, pe raul Targului, pentru fabricarea de hartie.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Consideratii asupra aspectelor financiar - contabile si juridice generate de creante si datorii

Cuprins

Capitolul I Probleme generale privind CN Transelectrica SA - S.T. Pitesti...........3
1. Regimul juridic. Profilul si organizarea CN TRANSELECTRICA SA - S.T. Pitesti......3
2. Organizarea contabilitatii la CN TRANSELECTRICA SA - S.T. Pitesti.........9
3. Situatia financiara a CN TRANSELECTRICA SA - S.T. Pitesti.......14

Capitolul II Creantele si datoriile ca structuri patrimoniale ale intreprinderii............18
1. Creantele si datoriile - concept general...........18
2. Creantele si datoriile comerciale - caracteristici; continut; structura .........26
3. Tratamente si politici contabile privind evaluarea creantelor si datoriilor.........35
4. Regimul juridic al creantelor si datoriilor comerciale..........41

Capitolul III Creantele si datoriile comerciale la CN Transelectrica SA - S.T. Pitesti...........45
1. Contabilitatea generala - sintetica si analitica a creantelor si datoriilor comerciale..........45
2. Organizarea contabilitatii sintetice si analitice a creantelor si datoriilor comerciale la CN Transelectrica SA - S.T. Pitesti......52
3. Contabilitatea operatiilor privind creantele si datoriile comerciale
la CN Transelectrica SA - S.T. Pitesti............57

Capitolul IV Analiza creantelor si datoriilor comerciale pe baza bilantului...........105
1. Analiza structurii patrimoniale a intreprinderii pe baza bilantului contabil..........105
2. Analiza creantelor si datoriilor..............108

Concluzii si propuneri...............119

Bibliografie..........121
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consideratii asupra aspectelor financiar - contabile si juridice generate de creante si datorii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.