Consideratii asupra lansarii euro in cadrul sistemului monetar european

Trimisa la data: 2010-09-10
Materia: Economie
Pagini: 94
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriela_I
Lucrare de licenta despre Consideratii asupra lansarii euro in cadrul sistemului monetar european
Desi pentru a se asigura o functionare normala a SME au fost luate unele masuri, acesta nu s-a manifestat in mod veritabil ca un regim cu rate de schimb perfect simetrice, in sensul de a plasa toate minedele participante pe picior de egalitate.In primul rand, principala sursa de asimetrie intr-un regim cu rate de schimb fixe era legata de gradul de libertate de care se bucurau tarile membre, luate in ansamblul lor, in materie de politica monetara. Din moment ce capitalurile au devenit suficient de mobile, fixitatea ratelor de schimb nu permitea stabilirea unor politici monetare autonome.

Inceputul functionarii SME a fost marcat de o problema importantia, si anume lupta contra inflatiei. In urma celor doua socuri petroliere din 1973 si 1979, tarile europene si, de fapt, cea mai mare parte a tarilor OCDE, au cunoscut ritmuri ridicate de crestere a preturilor. In combaterea acesteia, Bundesbank a fost banca centrala comunitara care a inregistrat cele mai bune rezultate, prin promovarea unei politici monetare coerente, fata de alte tari participante la SME.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Consideratii asupra lansarii euro in cadrul sistemului monetar european

Lucrare de licenta despre Consideratii asupra lansarii euro in cadrul sistemului monetar european
Cuprins

Introducere................3

Capitolul I Sistemul monetar european sistemul monetar european...................4

Capitolul II Acordurile de la Maastricht...........17

Capitolul III Lansarea euro............35

Capitolul IV Rolul monedei euro pe plan international..........70

Concluzii.............90

Bibliografie............93
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consideratii asupra lansarii euro in cadrul sistemului monetar european". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.