Consideratii asupra sistemului asigurarilor de viata

Trimisa la data: 2010-09-12
Materia: Economie
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dorina_D
Lucrare de licenta despre Consideratii asupra sistemului asigurarilor de viata
Asigurarea - scrie el - este o forma organizata de creare de catre colectivele de persoane sau diferite grupe ale rezervelor financiare care se bazeaza pe principii benevole sau obligatorii, si care se afla in mainile clasei dominante in aceasta perioada de timp, si in mainile reprezentantilor, pentru acoperirea necesitatilor care pot fi calculate, care apar in rezultatul unor evenimente intamplatoare.

Unii autori, formuland notiunea de asigurare, evidentiaza caracterul volitiv in actiunile persoanelor, care participa la crearea fondului de asigurare. Din punctul lor de vedere, asigurarea reprezinta niste relatii economice concrete, care se formeaza sub influenta nemijlocita a unor cerinte obiective de dezvoltare a mijloacelor de productie care iau nastere intre diferite categorii de persoane si colective, si care se exprima prin actiuni volitive concrete a persoanelor in vederea transferarii unei parti din profitul sau in fondul de asigurare, pentru folosirea acestor surse banesti, in viitor, pentru recuperarea pagubelor pricinuite de calamitati naturale si alte accidente. Cu toate ca aceasta notiune este foarte larga ea insa nu poarta un caracter universal, deoarece in esenta, atinge numai asigurarea de bunuri.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Consideratii asupra sistemului asigurarilor de viata

Cuprins


Introducere...........3

Capitolul I Esenta economica, evolutia si importanta asigurarilor de viata..........5
1.1.Aspecte teoretice privind conceptul, evolutia si esenta economica a asigurarilor de viata ..........5
1.2.Notiuni de baza, functiile si clasificarea asigurarilor..........11
1.3 Rolul asigurarilor de viata in cadrul sistemului economic........22

Capitolul II Tehnici de asigurare a vietii practicate in Republica Moldova...............29
2.1.Conditiile generale de asigurare a vietii..........29
2.2.Riscurile in cadrul asigurarilor de viata..........46
2.3 Modalitatile de calcul a primelor de asigurare.....53

Capitolul III Perfectionarea sistemului de asigurari de viata........56
3.1 Modalitati de apreciere a eficientei asigurarilor de viata.......56
3.2 Problemele asigurarilor de viata in Republica Moldova si caile de solutionare a lor...........63

Incheiere..............79

Bibliografie............81

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consideratii asupra sistemului asigurarilor de viata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.