Consideratii asupra structurii sistemului finantelor publice si private

Trimisa la data: 2010-03-23 Materia: Finante-Banci Pagini: 85 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Carmen_S
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Consideratii asupra structurii sistemului finantelor publice si private
Impactul finantelor publice asupra economiei nu se manifesta numai sub forma unitatilor puse la dispozitia membrilor societatii care influenteaza marimea si structura acumularii de capital, a consumului total, privat si public, individual si social. Aceasta se manifesta si sub forma redistribuirii veniturilor si averii in randurile populatiei ca si ale intreprinzatorilor.

Prelevarile de impozite si taxe de la persoanele fizice si juridice, la fondurile publice de resurse financiare, se fac cu titlu definitiv si nerambursabil si in proportii diferite de la un contribuabil la altul. Acest tratament diferentiat aplicat prin mijlocirea impozitelor progresive pe venit si pe avere, este dictat de imperativul justitiei sociale, al echitatii fiscale. Ca urmare, impozitele si taxele servesc nu numai ca mijloace de procurare a resurselor necesare statului, dar si ca mijloacele de procurare a resurselor necesare statului, dar si ca instrumente de redistribuire a veniturilor si averii cetatenilor si agentilor economici.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Consideratii asupra structurii sistemului finantelor publice si private

Cuprins

Cuvant inainte..........3

Capitolul I Relatia intre finantele publice si finantele private.....5
1.1.Continutul si rolul finantelor publice si private in cadrul economiei de piata........5
1.2.Modul de organizare a actiuni agentului economic: societate comerciala si regii autonome; Domenii de activitate ale regiilor autonome si societatii comerciale............12
1.3.Finantele intreprinderii si rolul lor in constituirea fondului financiar; Locul si rolul finantelor intreprinderilor publice in conditiile economiei de piata............14
1.4.Mecanisme, fluxuri si cicluri financiare ale intreprinderilor publice.............17

Capitolul II Relatii financiare intre intreprinderile publice si fondurile financiare ale statului..........21
2.1 Impozitele - prelevari obligatiuni percepute la dispozitia fondurilor financiare; clasificarea si rolul lor.........21
2.2 Contributii pentru asigurarea fondului asigurari sociale........50

Capitolul III Cheltuielile statului pentru intreprinderi publice.............56
3.1 Forme ale cheltuielilor publice catre intreprinderile de stat: subventii si investitii..........56
3.2 Domenii ale activitati economice beneficiare de resurse bugetare...........67
3.3 Resurse din fonduri speciale pentru intreprinderi publice.......81
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consideratii asupra structurii sistemului finantelor publice si private". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.