Consideratii cu privire la operatiunile cu titluri din cadrul bancilor comerciale romanesti

Trimisa la data: 2010-02-12
Materia: Finante-Banci
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andra_B
Lucrare de licenta despre Consideratii cu privire la operatiunile cu titluri din cadrul bancilor comerciale romanesti
Decizia BNR de a moderniza propriul sistem de plati , odata cu modernizarea propriei retele interbancare , are un scop de natura sincretica , urmand ca pe termen lung sa initieze prin reteaua interbancara proprie a BNR , serviciile bancare la nivelul standardelor occidentale , pentru clientii sai pe piata bancara romaneasca . Astfel Sistemul Informatizat de Plati Interbancare (S.I.P.I.) al BNRva putea oferi servicii bancilor comerciale agreate de aceasta in domeniul compensarii ordinelor de plata , gestiunii instrumentelor de plata si a hartiilor de valoare din portofoliile bancare si de asemenea servicii electronice de plati internationale .

Decizia BNR de a avea un rol participativ in inovarea sistemului de plati prin alocarea pe baze comerciale a unor capacitati ale propriei retele interbancare odata cu modernizarea acesteia , urmareste o paleta larga si necesara de rezultate. Ea are drept motivatie intarirea increderii publicului intr-un sistem de plati rapid , sigur si eficient , suficient de flexibil ca sa faca fata fragmentarii previzibile si specializarii pe piata financiara romaneaca si protejarii sistemului bancar national de manifestari de concurenta neloiala din partea partenerilor straini cu cert avantaj tehnologic .

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Consideratii cu privire la operatiunile cu titluri din cadrul bancilor comerciale romanesti

Cuprins

Capitolul I Banca Nationala a Romaniei............3
1.1. Istoric al Bancii Nationale a Romaniei.......3
1.2. Organizarea si functiile Bancii Nationale a Romaniei..........5
1.3. Rolul Bancii Nationale a Romaniri in politica monetara si relatiile tehnice ale acesteia cu bancile comerciale.........13
1.4. Relatiile internationale ale Bancii Nationale a Romaniei cu organisme financiare internationale si banci centrale..........18

Capitolul II Banca Nationala a Romaniei - autoritate monetara in statele moderne...........19
2.1. Locul si rolul societatilor bancare in ansamblul sistemului bancar din Romania.............19
2.2. Structura organizatorica a societatilor bancare din Romania......25
2.3.. Creditul............33

Capitolul III Bancile Comerciale din Romania..............39
3.1 Bancile comerciale si rolul lor in sistemul bancar...........39
3.2 Relatiile intre BNR si bancile comerciale.........42
3.3. Operatiunile bancilor comerciale ...........43

Bibliografie...............67

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consideratii cu privire la operatiunile cu titluri din cadrul bancilor comerciale romanesti". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.