Consideratii cu privire la piata titlurilor de stat

Trimisa la data: 2010-09-16
Materia: Economie
Pagini: 96
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriela_T
Lucrare de licenta despre Consideratii cu privire la piata titlurilor de stat
Intr-o economie de piata, oscilatiile, pe termen mediu si scurt, ale ratei cresterii economice sunt provocate de variatii ale cererii globale (consumul si investitia privata, la care se adauga cererea publica si cererea exterioara). Gestiunea finantelor publice tinde astfel sa se transforme intr-o politica conjuncturala discretionara: ea vizeaza reducerea ecartului intre cererea globala si oferta potentiala, soldul bugetar devenind o variabila de comanda in sens anticiclic. Totusi, nivelul soldului efectiv nu depinde exclusiv de masurile de interventie bugetara, el evoluand si in functie de nivelul activitatii economice.

Intr-adevar, un deficit bugetar initial prevazut se diminueaza in cursul perioadei de executie daca, in conditiile unei sume a cheltuielilor publice data, incasarile bugetare cresc datorita unei cresteri neasteptate a activitatii economice. In cazul incetinirii activitatii economice fenomenul este invers. Randamentul fiscal corespunde aproximativ produsului dintre o rata globala de impozitare, reprezentativa pentru ratele diverselor impozite, si o baza impozabila reprezentata de produsul intern brut sau venitul national (indicatori comozi ai bazelor efective: salarii, profituri, valori adaugate etc.).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Consideratii cu privire la piata titlurilor de stat

Lucrare de licenta despre Consideratii cu privire la piata titlurilor de stat
Cuprins

Capitolul I Datoria publica...........................3

Capitolul II Capacitatea si nevoia de finantare............17

Capitolul III Instrumente financiare specifice pietei titlurilor de stat................33

Capitolul IV Emisiuni pe piata titlurilor de stat...........46

Bibliografie............95

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consideratii cu privire la piata titlurilor de stat". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.