Consideratii cu privire la riscul de creditare

Trimisa la data: 2010-05-09 Materia: Finante-Banci Pagini: 103 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Alexandru_Ur
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Consideratii cu privire la riscul de creditare
Riscul de piata sau de variatie a valorii activelor financiare apare ca risc de variatie a ratei dobanzii, risc de variatie a cursului activelor financiare. Exprima posibilitatea ca o variatie a conditiilor de piata sa afecteze negativ profitul bancar.Riscul de faliment, riscul de capital sau riscul de indatorare exprima posibilitatea ca fondurile proprii ale bancii sa fie insuficiente pentru a acoperii pierderile rezultate din activitatea curenta si ca aceste pierderi sa afecteze in mod negativ plasamentele creditorilor bancii.

In toate aceste grupe de risc se exercita o interactiune permanenta deoarece ele exprima doar aspecte diferite ale aceluiasi potential de risc - operatiile bancare curente. O expunere reala excesiva la riscul de creditare poate genera risc de lichiditate, daca banca nu are suficiente active lichide pentru a face fata obligatiilor sale scadente fara aportul sumelor rezultate din rambursarea creditului primit de catre client.Riscul de lichiditate poate genera la randul sau risc de faliment daca banca nu-si poate procura rapid sursele deficitare. In sistemul bancar poate sa apara si riscul sistemic specific ansamblului bancilor, a carui gestiune este asigurata de banca centrala.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Consideratii cu privire la riscul de creditare

Cuprins

Capitolul I Probleme generale privind riscul de creditare............3
Creditul bancar. Trasaturi caracteristice..........3
Riscul. Definitia si clasificarea riscurilor bancare..........11
Riscul de creditare...............24

Capitolul II Masuri de prevenire a riscului de creditare...........33
2.1. Normele bancare privind limitarea riscului de creditare.......40
2.2. Masuri de prevenire..........45
2.3. Determinarea, constituirea si utilizarea provizioanelor.......49
2.4. Determinarea formelor de garantie a creditelor.........53
2.5.Metode informatice utilizate in stabilirea deciziei de creditare...............58
2.6. Analiza riscului de creditare..............61

Capitolul III Gestiunea riscului de creditare............72
3.1. Centrala Riscurilor Bancare - baza de informatii in gestionarea riscului de creditare.........72
3.2. Gestiunea apriori si gestiunea aposteriori.........78
3.3. Principiile gestiunii riscului de creditare........80

Capitolul IV Studiu de caz, concluzii si propuneri......87

Bibliografie.............102
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consideratii cu privire la riscul de creditare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.