Consideratii cu privire la satisfactia fata de munca

Trimisa la data: 2010-11-10
Materia: Administratie Publica
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Adrian_Ba
Lucrare de licenta despre Consideratii cu privire la satisfactia fata de munca
Edward E. Lawler incearca sa releve un alt aspect al relatiei. Pentru el satisfactia este un indicator al motivatiei, indeosebi al motivatiei de a merge la munca. S-a constatat in acest sens ca exista o relatie intre gradul de satisfactie si absenteism si fluctuatia in munca. Totodata, el apreciaza si faptul ca satisfactia influenteaza numai indirect motivatia. Ea are capacitatea de a influenta direct doar valenta sau atractivitatea anumitor tipuri de recompense, acestea fiind cele care influenteaza direct motivatia. Desi Lawer considera ca satisfactia influenteaza indirect motivatia, precizarea ni se pare a fi pretioasa si o retinem. In relatiile dintre motivatie si satisfactie esentiale ni se par a fi trei enunturi.

Primul dintre ele precizeaza ca starea de satisfactie / insatisfactie este un indicator al motivatiei, mai bine spus, al modului ei eficient sau ineficient de realizare. Am putea considera din acest punct de vedere ca starea de satisfactie echivaleaza cu un consum adecvat al motivatiei care permite realizarea activitatii propuse, a obiectivelor ei, iar starea de insatisfactie, cu nerealizarea motivatiei (implicit si a obiectivului activitatii ), cu impiedicarea sau frustarea realizarii ei adecvate. Faptul ca omul se simte satisfacut atunci cind si-a realizat scopul si nesatisfacut cind realizarea n-a avut loc, este de domeniul evidentei.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Consideratii cu privire la satisfactia fata de munca

Cuprins

Capitolul I.
Consideratii manageriale............3
Scurta retrospectiva asupra teoriilor motivationale...........3
Teorii ale motivatiei bazate pe studiul nevoilor..............5
Teorii ale motivatiei bazate pe studiul comportamentelor......10
Satisfactia in munca.............19
Constatari teoretico-practice cu privire la satisfactie........19
Determinantii organizationali ai satisfactiei...........27
Determinantii personali ai satisfactiei................29
Performanta , obiectiv al procesului managerial........30
Crearea cadrului motivational stimulativ pentru obtinerea rezultatelor performante............30
Divergente si convergente asupra relatiei satisfactiei si performantei din prisma cunostintelor teoretico-practice.........34
Satisfactia determina performanta...........36
Performanta determina satisfactia...........37

Capitolul II
Obiective...........40
Ipoteze.............40
Metode de cercetare...........42

Capitolul III.
Prelucrarea si interpretarea rezultatelor..........43

Capitolul IV
Concluzii..............51

Anexe.................53

Bibliografie..........56

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consideratii cu privire la satisfactia fata de munca". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.