Consideratii cu privire la teoria si practica economica a salariilor

Trimisa la data: 2010-06-02 Materia: Economie Pagini: 96 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Carmen_T
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Consideratii cu privire la teoria si practica economica a salariilor
Intr o economie de piata unde unitatile economice au autonomie deplina, aceasta diferentiere are o mare deschidere pentru ca factorii care determina marimea salariului sunt foarte diferiti; politica salariilor difera, de asemenea, de la o firma la alta. Cu toate acestea, exista si tendinta de apropiere sau de egalizare a marimii salariilor din diferite domenii si intreprinderi. In alte economii, mai mult sau mai putin planificate centralizat, desi factorii care determina marimea salariului raman diferiti, salariul ca atare se stabileste pe baza unor metodologii unice sau comune diferitelor domenii, diferentierea intre minim maxim si pe domenii fiind dirijata in functie de politica generala in domeniul salariilor si de rezultatele obtinute.

Marimea salariului este supusa permanent unor procese obiective contradictorii de diferentiere si de apropiere egalizare. Din punctul de vedere al posesorului fortei de munca, diferentele au la baza mai intai calitatile extrem de diferite, de la individ la individ, ale fortei de munca la care se adauga: caracterul muncii - grea sau usoara, de zi sau de noapte, mediu toxic sau nu etc. -, productivitatea muncii. Diferentele determinate de caracterul si insemnatatea muncii au rolul de a pune de acord munca depusa cu marimea salariului. De aceea la o munca egala depusa in aceleasi conditii este firesc sa se obtina un salariu egal. Aceasta egalizare nu este contestata nici de salariati si nici de beneficiarii fortei de munca.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Consideratii cu privire la teoria si practica economica a salariilor

Lucrare de licenta despre Consideratii cu privire la teoria si practica economica a salariilor
Cuprins

Capitolul I Conceptul de venit...........4
1.1. Venitul element central al economiei de piata........4
1.2. Consumul si evolutia sa.............7
1.3. Economiile si politicile de investitii..............14
1.4. Proportia dintre consum si investitii...............19

Capitolul II Salariul..............22
2.1. Substanta salariului...........22
2.2. Formele de salarizare..........26
2.3. Marimea salariului.............30
2.4. Dinamica salariului............32

Capitolul III Alte forme ale veniturilor............38
3.1. Profitul..............38
3.2. Dobanda...............49
3.3. Renta.................56

Capitolul IV Politici salariale.........80
4.1. Mijloace de interventie.............80
4.2. Controlul preturilor si veniturilor obtinute prin munca.......82
4.3. Infaptuirea politicilor de venituri...........84

Capitolul V Inegalitatea veniturilor su saracia...........87
5.1. Determinarea inegalitatilor..............87
5.2. Redistribuirea veniturilor...............88
5.3. Saracia

Capitolul VI Cercetare practica asupra unui lot de salariati........91

Concluzii..............93

Referinte bibliografice............94
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consideratii cu privire la teoria si practica economica a salariilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.