Consideratii cu privire la terorism si mass - media

Trimisa la data: 2010-06-09
Materia: Jurnalism
Pagini: 108
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Elena_T
Lucrare de licenta despre Consideratii cu privire la terorism si mass - media
O alta problema spinoasa pentru cercetatori o reprezinta dezbaterea pe marginea existentei sau non-existentei "violentei simbolice". Termenul a fost inventat de sociologul francez Pierre Bourdieu, ce a definit-o drept "forma blanda, ascunsa pe care o capata violenta atunci cand violenta deschisa nu este posibila". Teoreticianul german al comunicarii, Harry Pross, a definit-o drept "puterea de a face atat de reala validitatea semnificatiei prin intermediul semnelor, incat altii se identifica cu ea... Violenta simbolica este legata de materialitatea semnelor".

Nu trebuie sa concepem efectele simbolurilor ca fiind mai mult decat metaforic violente, desi este usor de sesizat atractia analogiei dintre ordonarea vietii mentale din interiorul relatiilor sociale ierarhice si controlul asupra corpurilor umane prin exercitarea violentei. Trebuie acceptat faptul ca violenta simbolica si violenta fizica sunt parti ale aceluiasi fenomen. Violenta simbolica poate fi impartita in doua idei analitice utile: aceea ca domeniul simbolic este coercitiv in ceea ce-i priveste pe cei ce traiesc in interiorul unei colectivitatii (desi diferit dupa locatia sociala si inzestrarea cu un anumit capital cultural) si aceea ca violenta simbolica ofera o alternativa la constrangerea fizica acolo unde circumstantele politice permit, si ca in anumite conditii poate fi, de asemenea complementara cu ea.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Consideratii cu privire la terorism si mass - media

Cuprins


Capitolul I. Mass-media si conflictele, priviri generale.........3

Capitolul II. O simbioza nefericita: mass-media si terorismul.......39

Capitolul III. Lumea in criza, media in conflict..........66

Capitolul IV. Combaterea terorismului.........82

Studiu de caz............89

Capitolul V. 11 septembrie 2001 si mass-media........89

Concluzii.........103

Bibliografie...........106
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consideratii cu privire la terorism si mass - media". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.