Consideratii generale in romanul romanesc interbelic privind experientele inovatoare

Trimisa la data: 2013-11-23
Materia: Limba Romana
Pagini: 68
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: oprisor.mihaela
Consideratii generale in romanul romanesc interbelic privind experientele inovatoare
Romanul Comanestilor urmareste destinul unei familii in diverse etape, care ilustreaza categoria mai larga de cadere a neamurilor si procesul de "regenerare" a vechii boierimi in Razboiul de independenta. Prin viziunile epopeice ale scenelor, prin miscarea multimilor de tarani manate de razbunare, Duiliu Zamfirescu anunta Rascoala lui Rebreanu. Prin atmosfera patriarhala si senina de conac boieresc, prin lirismul si delicatetea de sentiment pusa in zugravirea naturii si a iubirii, el prefigureaza romanul lui Ionel Teodoreanu.

In epoca 1880-1900 pe fundalul polemicii dintre partizanii "artei pentru arta" si ai "artei cu tendinta" preferintele se orienteaza mai mult spre forma cea noua a realismului pe care o reprezenta naturalismului francez in frunte cu Emile Zola. Exista o viziune idealizanta a realitatii (clasica sau romantica) si una lucida in concordanta cu secolul stiintelor. Nu existau pledoarii "pure" pentru realism, din cauza confuziei terminologice, confuzie care va continua pana in perioada interbelica.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Consideratii generale in romanul romanesc interbelic privind experientele inovatoare

Cuprins

Argument..........3

Capitolul I - Romanul romanesc de la inceputuri pana in secolul XX........4
1.1 Orientari ale epicului romanesc in secolul al XIX-lea......4
1.2 Romanul romanesc intre anii 1900-1918.......9

Capitolul II - Spiritul modern in romanul interbelic........13
2.1 Publicatii si directii literare........13
2.2 Dezbateri asupra intrebarii "De ce nu avem roman?". Teoreticieni ai romanului romanesc din perioada interbelica.........17

Capitolul III - Experiente inovatoare.........25
3.1 Aspecte ale modernitatii in proza literara interbelica......25
3.2 Reprezentanti............27

Concluzii...........66

Bibliografie........67

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consideratii generale in romanul romanesc interbelic privind experientele inovatoare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.