Consideratii privind Fondul Monetar International si Romania

Trimisa la data: 2010-09-23
Materia: Finante-Banci
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristina_S
Lucrare de licenta despre Consideratii privind Fondul Monetar International si Romania
Primul razboi Mondial si implicit inflatia care a fost generata de acesta, au fost motivele care au dus la dezmembrarea sistemului etalon-aur si au zdruncinat suprematia lirei sterline. Astfel repartizarea stocului mondial de aur devenise prea inegala. Razboiul a accelerat cresterea datoriilor si a deficitului comercial. Stocul de aur mondial ar fi fost insuficient pentru a regla, fara a devaloriza considerabil, monedele in raport cu metalul pretios.

Din 1918, tarile au intampinat mari greutati la trecerea de la un sistem monetar in regim de razboi, la unul de pace. Astfel, performantele economice erau caracterizate prin divergenta (variatii intre nivelurile inflatiei), mecanismele de formare a preturilor si a veniturilor au suferit puternice transformari, iar repartitia rezervei mondiale de aur a devenit asimetrica, in favoarea SUA. In aceste conditii, la Conferinta de la Geneva in 1922 se cauta crearea unui nou sistem monetar international fondat pe etalonul de schimb-aur (A© Gold Exchange Standard A>>).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Consideratii privind Fondul Monetar International si Romania

Cuprins

Introducere............3

Capitolul I Sistemul monetar international si evolutia sa.........6

Capitolul II Aspecte organizatorice cu privire la FMI............14

Capitolul III Corelatii - Banca Mondiala..........26

Capitolul IV Intocmirea documentatiei in vederea obtinerii unui credit stand-by.........38

Concluzii..........61

Bibliografie..........65

Lista abrevierilor


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consideratii privind Fondul Monetar International si Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.