Consideratii privind fenologia unor specii lemnoase din Gradina Botanica D Brandza din Bucuresti

Trimisa la data: 2013-04-25
Materia: Geografie
Pagini: 87
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: tabiralu
Lucrare de licenta despre Consideratii privind fenologia unor specii lemnoase din Gradina Botanica D Brandza din Bucuresti
Interesul pentru fenologie este unul dintre cele mai vechi, avand in vedere ca, in trecut posibilitatile de supravietuire ale omului si, in mod special, activitatile din agricultura, erau legate in mod direct de intelegerea relatiilor dintre mediu si dezvoltarea florei si faunei.Impactul schimbarilor climatice asupra vietii plantelor europene este de interes major pentru omenire, deoarece plantele, in afara de interesul lor intrinsec, joaca un rol vital in functionarea ecosistemului si in productia de alimente, materie prima pentru imbracaminte, unelte, obtinerea de bauturi, remedii naturiste, decoratiuni etc.

Ele au, de asemenea, importanta pentru alte grupuri de organisme care depind de plante pentru habitat. Spre deosebire de unele grupuri de organisme, plantele sunt sesile si capabile sa se deplaseze numai prin dispersarea de polen, seminte si alte metode de raspandire, ceea ce reduce migratia si le face mai putin capabile sa raspunda la schimbarile climatice.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Consideratii privind fenologia unor specii lemnoase din Gradina Botanica D Brandza din Bucuresti

Cuprins

Introducere.............3

Capitolul I Consideratii fizico - geografice si istorice asupra Gradinii Botanice "D.Brandza" din Bucuresti ..............4
Subcapitolul I.1. Repere istorice ................................4
Subcapitolul I.2. Organizarea pe sectoare a Gradinii Botanice.......5
Subcapitolul I.3. Asezarea geografica si relief...........10
Subcapitolul I.4. Aspecte climatice.................10

Capitolul II Cercetari fenologice efectuate in Gradina Botanica......13

Capitolul III Consideratii privind impactul schimbarilor climatice asupra fenologiei plantelor ...............14
Subcapitolul III.1. Consideratii generale privind fenologia plantelor ............14
Subcapitolul III.2. Consideratii privind impactul schimbarilor climatice asupra fenologiei plantelor.............19

Capitolul IV Material si metode ...................23

Capitolul V Rezultate si discutii..................24
Subcap. V.1. Speciile observate ................24
Subcap. V.2. Discutii ......................73

Concluzii............78

Bibliografie...........80

Anexe ...............83

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consideratii privind fenologia unor specii lemnoase din Gradina Botanica D Brandza din Bucuresti". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.