Consideratii privind metodele, actele si procedura controlului financiar

Trimisa la data: 2010-08-29
Materia: Economie
Pagini: 91
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriel_A
Lucrare de licenta despre Consideratii privind metodele, actele si procedura controlului financiar
Notiunea de control provine din expresia "contra rolus" care inseamna verificarea actului original dupa duplicatul care se incredinteaza in acest scop unei alte persoane. Controlul este actiunea de stabilire a exactitatii operatiunilor materiale care se efectueaza anticipat executarii acestora, concomitent sau la scurt interval de la desfasurarea actiunilor.

Atat teoria cat si practica dovedesc si demonstreaza existenta pe de o parte a bazei economice iar pe de alta parte a suprastructurii generate de baza economica care explica ca indiferent de vointa oamenilor acestia intra in relatii de productie si totodata in relatii de schimb intr-un sistem de concurenta. In concluzie exista necesitatea conditiilor economice si financiare, in raport cu cerintele si legitatile pietei in care se deruleaza activitatea agentilor economici. Cunoasterea situatiei patrimoniului, a capacitatii acestuia de a genera profit, a solventei comerciale ori de faliment in care se poate afla un agent economic, la un moment dat, este asigurata cu ajutorul controlului financiar, organizat si exercitat competent.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Consideratii privind metodele, actele si procedura controlului financiar

Lucrare de licenta despre Consideratii privind metodele, actele si procedura controlului financiar
Cuprins

Introducere...........................4

Capitolul I Notiunea si aparitia controlului financiar...............6

Capitolul II Principalele forme ale controlului financiar organizate in tara noastra................22

Capitolul III Organizarea controlului financiar al statului.Controlul exercitat de Ministerul FInantelor..............58

Capitolul IV Metodele, procedura si actele controlului financiar.......................79

Bibliografie.................91

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Consideratii privind metodele, actele si procedura controlului financiar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.